Home Achter-de-meter Achter de meter – Marktplaats

Marktplaats 'achter de meter' oplossingen bij netcongestieproblematiek

Het E-team van de provincie Overijssel helpt direct en indirect bedrijven in de provincie Overijssel met het vinden van een achter de meter oplossing voor hun netcongestie zowel voor teruglevering als afnamecongestie kunnen wij je helpen.

Het E-team biedt een traject aan voor ca. 40 bedrijven die een netcongestieprobleem hebben en gevestigd zijn in de provincie Overijssel. Het traject wordt tot uitvoering bekostigd door de provincie Overijssel. Doormiddel van het traject kunnen wij je helpen bij het vinden van een flex-oplossing voor uw probleem.

Onderdeel van onze aanpak is deze marktplaats. Via deze marktplaats kunnen bedrijven die netcongestie ervaren aanbieders vinden die flex-oplossingen aanbieden.

Wil je meer weten over het E-Team, en het traject dat wij aanbieden om netcongestie te verhelpen in de provincie Overijssel, neem dan contact op met het E-Team.

Wil je met jouw bedrijf ook opgenomen worden in deze marktplaats, meldt je dan aan via onderstaand: aanmeldformulier.

Bedrijvenoverzicht

ABB b.v.
George Hintzenweg 81
3068 AX Rotterdam
0800 9103
contact.center@nl.abb.com
new.abb.com

Bedrijfsprocessen optimaliseren / Energiemanagement / Peak shaving / Load balancing

ABB helpt bedrijven met het inzicht krijgen in de energiestromen voor het bedrijfsproces en gebouw. Door het in kaart brengen van deze energiestromen helpen wij u met het verkleinen van de netaansluiting indien mogelijk of halen we meer uit het beschikbare vermogen door peak-shaving en loadbalancing, doen we een check of u onder het gecontracteerd vermogen blijft, vergelijken we het energieverbruik met het gebouwgebruik ook op momenten wanneer het gebouw niet gebruikt wordt, verminderen we de basislast (sluipverbruik) en kunnen we helpen om het klimaatinstallaties opnieuw in te regelen, verlichting slimmer aan te sturen en EV charging dynamisch af te stemmen. Deze gegevens kunt u koppelen aan externe software platformen of applicaties waardoor u ook externe systemen kunt koppelen.

Boltainer
Overschiestraat 63
1062XD Amsterdam
0852 006 918
info@boltainer.com
boltainer.com

Batterijopslag

Boltainer is een Nederlands bedrijf met haar hoofdkantoor in Amsterdam en richt zich op de ontwikkeling, productie en marketing van energieopslagsystemen en gerelateerde accessoires. Ons doel is om een bijdrage te leveren aan een emissievrije en gezondere wereld.

Onze visie is om de overgang naar een duurzame wereld te stimuleren. We streven ernaar om een veilig, duurzaam, emissievrij en betaalbaar ecosysteem voor energieopslag mogelijk te maken, als onderdeel van onze missie om bij te dragen aan een betere wereld.

Bcharge B.V.

Bergveste 2
3992 DE Houten
0624865793
info@bcharge.nl
bcharge.nl

B-Charge, een vooraanstaand bedrijf op het gebied van duurzame energieoplossingen, met een specifieke focus op de bouwsector.

Wij bieden hoogwaardige batterijopslagsystemen te huur aan. Deze systemen zijn uitermate geschikt voor bouwplaatsen die te maken hebben met netcongestie, behoefte hebben aan het opladen of aansturen van bouwmaterieel, of die de CO2-uitstoot moeten verminderen om een schonere voetafdruk te moeten achterlaten.

Wij bieden 10ft 500 kWh batterijsystemen aan.

Voor meer informatie over onze diensten en oplossingen kunt u een kijkje nemen op www.BCharge.nl

Battery Based Trading bv
Overschiestraat 63
1062XD Amsterdam
0852 006 918
info@batterybasedtrading.com
batterybasedtrading.com

Curtailment / Batterijopslag / Power to Heat

Battery Based Trading B.V. ontwikkeld slimme software die op basis van een algoritme en AI batterijen aanstuurt. Het aansturen van batterijen is niet uniek in de markt. Echter, de manier waarop wij batterijen aansturen wel uniek is. We creëren groene en slimme micro-energiebedrijven die gebruik maken van de flexibiliteit van batterijen. Hiermee bouwen we energiemaatschappijen van de toekomst die op individueel niveau geoptimaliseerd zijn. Dit is essentieel voor de demand-side response die nodig is om het energiesysteem in balans te houden.

Envitron B.V.
Warmoltslaan 6
9752 GR Haren
050 785 1000
info@envitron.com
www.envitron.com

Realtime inzicht / Curtailment / Zero feed-in / Limited feed-in / Net aansluiting bewaking / Peak-shaving / Batterij peak-shaving / Batterij advies

Envitron is ontwikkelaar van energie management systemen. Wij helpen bedrijven met het slim meten en aansturen van energie assets voor een optimale energiebalans. We hebben koppelingen met PV omvormers, batterij systemen en grote verbruikers. Hierdoor kunnen problemen als netcongestie en het niet krijgen van een grotere netaansluiting eenvoudig worden verholpen.

Equans
Grote Voort 291
8041 VL Zwolle
088 484 04 84
info@equans.com
equans.nl

Curtailment / Battterijopslag /Bedrijfsprocessen optimaliseren / PowerBooster *

In Nederland zetten ruim 6.000 medewerkers zich dagelijks in om onze klanten te helpen met technische, innovatieve en duurzame oplossingen. Wij ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden technische installaties voor onze klanten. Wij helpen onze klanten in het realiseren en versnellen van de drie grote transities van nu: de energie-, industriële en digitale transitie.

* PowerBooster stelt eindgebruikers/bedrijven die wel een netaansluiting hebben maar met onvoldoende transportcapaciteit in staat om zaken te (blijven) doen of hun duurzaamheidsplannen uit te kunnen voeren.
Door stroom van het net te gebruiken in de ‘dal’-uren, verhoogt PowerBooster het gebruik van het net, zonder dat het piekverbruik/congestie toeneemt. De piekuren worden omzeild door gebruik te maken van het batterijsysteem /generator combinatie.

iwell
Pythagoraslaan 2
3584 BB Utrecht
085  130 35 72
info@iwell.nl
www.iwell.nl

Curtailment / Batterijopslag

Iwell is ontwikkelaar van slimme batterij systemen met energie management software. De Cube batterijen slaan schone wind- en zonnestroom op. Vervolgens leveren ze stroom terug als het gebouw of de elektrische auto’s hierom vragen. Zo gebruik je ook zonnestroom wanneer de zon even niet schijnt.

Dit is hoe het werkt, maar het batterijsysteem kan meer. Tijdens piekmomenten levert de batterij razendsnel stroom. Of slaat juist overtollige zonnestroom op. Zo dempen we de pieken. Daardoor is een kleinere netaansluting mogelijk of voorkom je verzwaring.

Lyv Energy Management Solutions
Binnendelta 7c
1261 WZ Blaricum
Ons contactformulier
www.getlyv.com

Batterijopslag / Energiemanagement

Lyv maakt de grootschalige uitrol van duurzame energie mogelijk. Dat doen we met een innovatief Energie Management Systeem (EMS) en door kwalitatief hoogwaardige batterijen te leveren.
Op deze manier dragen wij bij aan:

  • het weg nemen van overbelasting op het net
  • het verminderen van onbalans bij energiehandel
  • het beter benutten van duurzame energie

Interesse in de batterijsystemen en/of slim energiemanagement van Lyv? Gebruik ons contactformulier.

Recoy BV
Suikersilo West 11
1165 MP Halfweg
088 732 69 00
contact@recoy.com
www.recoy.com

Curtailment / Battterijopslag / Power to Heat / Waterstof / Bidirectioneel laden

We helpen u om maximale waarde uit energie-flexibiliteit te halen op verschillende electricteitsmarkten. Dat doen we middels het Real-time Optimalisatie Platform (ROP) dat flexibele apparaten zoals laadinfrastructuur, e-boilers en stationaire batterijen aanstuurt.

 

Repowered B.V.
Suikerlaan 23C
9743 DA Groningen
06 1203 5082
info@repowered.nl
www.repowered.eu

Curtailment / Batterijopslag / Waterstof / Lokale optimalisatie

Uw duurzame energie, op het juiste moment en tegen de juiste prijs. Daar staat Repowered voor. Wij helpen bedrijven bij het optimaliseren van hun energiestromen, zodat ze binnen de kaders van hun eigen aansluiting verder kunnen verduurzamen en uitbreiden. Dit doen we door slimme aansturing, curtailment en door de inpassing van energie-opslag, waterstof en andere flex-oplossingen. We werken altijd data-gedreven en beginnen met het geven van inzicht in uw huidige energiesituatie. Op basis daarvan komen wij met concrete oplossingen om uw energieverbruik verder te optimaliseren, welke we vervolgens daadwerkelijk slim inzetten en optimaliseren om de transitie naar een duurzaam en betaalbaar energiesysteem voor u mogelijk te maken.

Jouw bedrijf hier?

Levert jouw bedrijf oplossingen die ondernemers individueel uit kunnen voeren binnen de capaciteit van de netaansluiting en wil je met jouw bedrijf ook opgenomen worden in deze marktplaats, meldt jouw bedrijf dan aan via onderstaand formulier.