Home Kennisplein Kansen en mogelijkheden voor de uitvoering van duurzame warmteprojecten

9 juli 2021

Kansen en mogelijkheden voor de uitvoering van duurzame warmteprojecten

Het project Taskforce Warmtetransitie financiert haalbaarheidsstudies voor het onderzoeken van kansen en mogelijkheden voor de uitvoering van duurzame warmteprojecten voor publieke en private organisaties in de EUREGIO. De financiering is in de vorm van een voucher voor de evenredige vergoeding van de kosten voor externe diensten.

De “Taskforce Warmtetransitie” is een antwoord op de uitdagingen van een collectieve, duurzame warmtevoorziening in het Duits-Nederlandse grensgebied. Het door INTERREG gefinancierde project heeft tot doel de implementatie van concrete oplossingen op lokaal niveau te ondersteunen en de ontwikkeling van nieuwe initiatieven op gang te brengen die zich momenteel in de plannings- of voorfase bevinden.

 

In het kader van het project bestaat de mogelijkheid om naast de ondersteuning door de Taskforce Warmtetransitie ook een haalbaarheidsstudie te subsidiëren. Het financieringsinstrument heeft tot doel om met de hulp van experts een antwoord te vinden op de specifieke vragen op het gebied van warmtenetwerken in het INTERREG-programmagebied. Met de uitvoering van een haalbaarheidsstudie kunnen de kansen en mogelijkheden voor de exploitatie van duurzame warmte in kaart worden gebracht. Heeft u een project op het gebied van warmtevoorziening en wilt u een haalbaarheidsstudie laten uitvoeren? Dan kunt u hier een “warmtevoucher” aanvragen voor de ondersteuning en subsidie van uw project.

 

Meer informatie

Geïnteresseerd in de warmtevouchers?  Meer informatie vindt je op de website van TASK FORCE.