Home Actueel 25 mei start nieuwe STEPS-voucherronde voor e-opslagoplossingen

25 mei 2021

25 mei start nieuwe STEPS-voucherronde voor e-opslagoplossingen

Vanaf 25 mei krijgen innovators op het gebied van energieopslag in Noordwest-Europa een nieuwe kans om hun technologieën te ontwikkelen. Nu kunnen mkb-ers namelijk een aanvraag indienen voor kennis- en bedrijfsondersteuning vanuit het STEPS-programma. Het STorage of Energy and Power Systems programma ondersteunt mkb-ers bij het op de markt brengen van hun oplossingen voor energieopslag. De provincies Gelderland en Overijssel zijn medefinancier van dit Interreg 5b-project met Oost NL als leadpartner.

 

Met het doel om innovatie op het gebied van energieopslag in de regio te stimuleren en het concurrentievermogen van haar bedrijven te versterken, hoopt STEPS de overgang naar duurzame energie op zowel lokale als mondiale schaal te versnellen.

“De Europese energiemarkt is gefragmenteerd wat betreft marktwerking, systemen, regelgeving en beleid. Dit maakt het voor een opslagbedrijf moeilijk om te internationaliseren. STEPS zal ook vanuit dit oogpunt bijdragen tot een verruiming van hun speelveld.”

Wieteke Meijer, STEPS programma manager bij leadpartner Oost NL

Aanpak op maat

Het programma bundelt de krachten van bedrijfsondersteunende- en kennispartners uit Nederland, Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, om het concurrentievermogen van innovatieve aanbieders van energieopslagoplossingen in Noordwest-Europa (NWE) te versterken. Via STEPS is een breed scala aan ruwweg 20 testbedlocaties beschikbaar, waardoor mkb’ers hun producten dichter bij de markt kunnen brengen door op maat gemaakte, real-life tests. Met 10 partners die gespecialiseerd zijn in uiteenlopende e-storagegebieden – van technologie tot bedrijfsexpertise – biedt het STEPS-consortium een gebruikersgerichte, vraaggestuurde aanpak voor de ontwikkeling van e-storageoplossingen.

 

Kennis- en zakenpartners zullen mkb-bedrijven in e-storage adviseren over het betreden van nieuwe markten in NWE, contacten leggen met potentiële eindgebruikers en de bekendheid van aanbieders van oplossingen vergroten. Verder zal STEPS aanbieders van nieuwe e-storage oplossingen in contact brengen met eindgebruikers via een bedrijfsondersteunend programma om hun technologische gereedheidsniveau (TRL) te verhogen door middel van real-life testen.

 

Interesse?

Mkb-ers met een innovatieve oplossing voor energieopslag en die deze graag willen doorontwikkelen, kunnen vanaf 25 juni een aanvraag indienen voor een voucher ter waarde van €12.500. Meer informatie is te vinden op www.stepsnwe-application.com/ of stuur een mail naar wieteke.meijer@oostnl.nl.

 

STEPS

STEPS is een project binnen het Interreg-programma Noordwest-Europa. Interreg-programma Noordwest-Europa valt onder het Europese Cohesiebeleid en wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).