Home Kennisplein Lunchen met Nieuwe Energie: Netcongestie bij de kop pakken? De Energy Board als cockpit

Lunchen met Nieuwe Energie: Netcongestie bij de kop pakken? De Energy Board als cockpit

Het team van Nieuwe Energie Overijssel wil iedereen die bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie inspireren en ondersteunen. Op de tweede woensdag van de maand gaan we ‘Lunchen met Nieuwe Energie’. In een digitaal uurtje laten we een expert uit ons vakgebied aan het woord. Zo verbinden we bedrijven, instellingen en kennis met elkaar op verschillende actuele thema’s. En dragen we eraan bij dat we de energietransitie sneller en beter doen.

Netcongestie bij de kop pakken? De Energy Board als cockpit

In mei is de Energy Board in Overijssel gestart. Netbeheerders, overheden en andere partijen willen oplossingen rondom de problemen op het elektriciteitsnet dichterbij brengen. Op steeds meer plekken ontstaan wachtrijen voor nieuwe of zwaardere aansluitingen op het elektriciteitsnet.

Maar waar praten ze dan over? En neemt de Board besluiten?
In de Energy Board praten provincie, gemeenten, netbeheerders en anderen met elkaar over de voortgang, de knelpunten en waar versneld moet én kan worden. Ze kijken ook naar infrastructuur voor andere energiedragers als waterstof, groen gas en opslag en conversie.

In de lunchsessie van 15 mei gaan we in op wat dit Energy Board in Overijssel gaat doen. Netcongestie bij de kop pakken? Het Energy Board als cockpit.

Coördinator van de Energy Board is Tim Lammers, hij neemt ons mee in de ambities en de drie actielijnen: sneller bouwen, beter benutten en programmeren en prioriteren.