Home Kennisplein Kick-off werkspoor missie 2026

Kick-off werkspoor missie 2026

Nog heel even, en dan gaan we van start met het werkspoor missie 2026. Een dynamisch traject dat we gezamenlijk gaan doorlopen om te komen tot de bouwstenen van een warmteprogramma. 

Warmtetransitie in jouw gemeente versnellen

Het warmteprogramma is een juridische verplichte vervolgstap op de transitievisie warmte (TVW) en moet uiterlijk in 2026 gereed zijn. Wie bieden jullie dit werkspoor aan om als gemeente zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de juridische verplichtingen en tevens om de warmtetransitie in jouw gemeente zo actueel mogelijk te houden. Gedurende het traject bekijken we wat er de komende jaren nodig is om de warmtetransitie in jouw gemeente te versnellen, we werken gezamenlijk aan de invulling van het warmteprogramma en we herijken de startkansen om na te gaan waar in de gemeente de transitie het beste kan beginnen of verder gaan.

19 december 14 - 16 uur

Op dinsdag 19 december van 14.00 – 16.00 uur is de kick-off bijeenkomst. We duiken onder andere in de juridische vereisten die nodig zijn om een warmteprogramma op te stellen. Tevens wisselen we ervaringen uit van de stappen die jullie aan de hand van de TVW’s de afgelopen periode hebben gezet en we lichten het programma van het werkspoor uitgebreid toe.

Interesse?

Ben je nog niet aangemeld maar heb je toch interesse? Meld je snel aan bij silke.nieuwenhuis@overmorgen.nl. Er is nog ruimte voor 1 of 2 gemeentes om mee te doen.