Home Actueel Meer subsidie om energie te besparen

4 november 2021

Meer subsidie om energie te besparen

Benieuwd of de energierekening van jouw bedrijf, vereniging of stichting omlaag kan? Laat een energiescan doen. Voor het uitvoeren van de maatregelen die uit de scan komen, kun je subsidie aanvragen. Namelijk met de Geld Terug Actie. De provincie maakt € 1,75 miljoen extra vrij voor meer energieweerbaarheid, waaronder voor deze Geld Terug Actie.

Deze organisaties maakten er al gebruik van

Jaarlijks maken meer dan 100 organisaties gebruik van de Geld Terug Actie. Sportvereniging Door Eendracht Sterk uit Zwartsluis is er één van. De vereniging verving verlichting en plaatste bewegingsmelders. Pentas Moulding uit Almelo maakte gebruik van de subsidie en schafte snelloopdeuren aan. Identi Holding uit Hengelo isoleerde het dak en verving het zwarte dak door witte TPO-dakbedekking met zonlichtreflectie. Ideaal voor zonnepanelen.

Ook energie en geld besparen?

De Geld Terug Actie van de provincie Overijssel maakt het nemen van energiebesparende maatregelen nog aantrekkelijker. Niet alleen kun je tot € 2.500,- subsidie op de maatregelen krijgen die uit energieadvies volgen. Maar je bespaart op lange termijn op je energierekening. Het maximale budget van de regeling is nu extra verhoogd. Lees meer over de regeling en de voorwaarden.

Subsidieregeling Verduurzaming MKB

Vanaf 1 oktober 2021 kun je ook subsidie aanvragen bij de Rijksoverheid voor het inschakelen van een energieadviseur en voor ondersteuning bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. Meer weten? Kijk hier.