Home Actueel Energie en geld besparen

7 juli 2020

Energie en geld besparen

Kan jouw bedrijf, vereniging of stichting energie besparen? Laat het eens onderzoeken. Voor zowel het onderzoek als de maatregelen die hieruit volgen, kun je subsidie aanvragen. De provincie Overijssel investeert extra geld in onder andere de ‘geld terug actie’. Sportvereniging Door Eendracht Sterk uit Zwartsluis ging je voor.

Geld terug actie
De sportvereniging maakte eind vorig jaar gebruik van de Geld terug actie. Er werd een energiescan gemaakt om te kijken welke maatregelen genomen konden worden om energie te besparen. Het vervangen van de verlichting in de gebouwen en het plaatsen van bewegingsmelders bleken rendabele aanpassingen. ‘Het onderzoek gaf ons veel inzicht, ook in maatregelen die niet rendabel waren. We hoopten natuurlijk op meer zinvolle aanpassingen, maar zijn hier ook blij mee. Dit jaar loopt anders dan andere jaren. Het is moeilijk om financieel de eindjes aan elkaar te knopen. Maar we zijn blij met de subsidie en de besparing die we konden realiseren,’ aldus de vereniging.

Kom jij in aanmerking?
Benieuwd of jouw bedrijf, vereniging of stichting in aanmerking komt voor subsidie? Op de website van de provincie vind je alle informatie over de geld terug actie.

Of neem contact op met Dicky van Keulen, projectleider energiebesparing via D.v.Keulen@overijssel.nl of (038) 499 9397 / 06 10 43 20 94.