Home Kennisplein Excursie duurzaam maatschappelijk vastgoed

Excursie duurzaam maatschappelijk vastgoed

6 en 13 oktober 2023

Maatschappelijk vastgoed verduurzamen: waar begin je, welke maatregelen kun je nemen en hoe financier je die? Op vrijdag 6 en 13 oktober neemt het Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed je mee op excursie langs maatschappelijk vastgoed in Overijssel om antwoord te krijgen op onder meer deze vragen. Je bent van harte uitgenodigd om met ons mee te gaan: beide dagen en alle adressen of een deel ervan.

Meld je aan via deze link (deelname is gratis)

6 oktober 2023
13.00 – 14.30 uur De Potkaamp in Borne
Het bestuur van ontmoetingsgebouw De Potkaamp wilde twee gebouwen duurzaam renoveren en samenvoegen. In april werd het gebouw opnieuw geopend. Kerkrentmeester Arend Jan Overbeek was betrokken bij het hele proces en kan alles vertellen over de afwegingen, uitdagingen en uitgevoerde maatregelen. We eindigen deze excursie met een rondleiding door het gebouw.
15.00 – 16.30 uur Sportpark De Mors in Delden
Sinds september 2021 is Sportpark de Mors het sportief kloppend hart van Delden. De sporthal is voorzien van zonnepanelen die, vooral in de zomerperiode, benut worden door het naastgelegen zwembad. De bestaande installaties van het zwembad leveren in het najaar, de winter en in het vroege voorjaar de warmteopwekking en warm water voor de sporthal. Dit laatste door gasgestookte warmtepompen en boilers in combinatie met zonnepanelen. Huub Oonk en Gerard Buist van Stichting Beheer Registergoederen kunnen er alles over vertellen.

13 oktober
10.00 – 12.00 uur
Academiehuis Grote Kerk in Zwolle
Het markante monument in Zwolle is volledig gerestaureerd in 2022. Duurzaamheid was daarbij een belangrijk thema. Maar hoe pak je dat aan bij een kerk? Welke maatregelen kun je doorvoeren en welke niet? Erfgoeddeskundige Jos Snoek gaat in op de aspecten die belangrijk waren voor het gebouw als monument. Directeur Coby Zandbergen vertelt over de zachte kant van verduurzamen als een belangrijk aspect om de harde kant te laten landen bij de gebruikers. Je hebt alle tijd om vragen te stellen en rond te kijken in dit bijzondere gebouw. Wil je aansluitend de Panorama Hanze bezoeken? Dan kan dat, tegen gereduceerd tarief!

Aanmelden
Wil je inspiratie opdoen om je eigen maatschappelijk vastgoed te verduurzamen? Ga mee op excursie. Meld je aan via deze link. Onze coaches en facilitatoren zijn uiteraard aanwezig om vragen te beantwoorden en je te helpen bij jouw eventuele plannen.