Home Kennisplein Toolkit energiefixers

26 februari 2024

Toolkit energiefixers

Bredere hulp achter de voordeur

Energiefixers helpen bewoners met advies over energie besparen en gaan daadwerkelijk aan de slag. Denk aan het vervangen van lampen door ledlicht, plaatsen van tochtstrips en radiatorfolie of het slimmer instellen van de verwarming. Zo kunnen huishoudens energie besparen én wordt hun woning warm en comfortabel. Energiefixers hebben een belangrijke rol bij het bestrijden van energiearmoede. Maar er is meer mogelijk…

De energiefixer heeft ook veel waarde wanneer hij of zij achter de voordeur is. Zo kan hij een rol spelen bij het signaleren van financiële zorgen en het doorverwijzen naar hulp en ondersteuning. Daarom is door SZW, in samenwerking met BZK, een aantal energiefixbedrijven, Milieu Centraal en Geldfit, een toolkit voor energiefixers ontwikkeld. Die kunnen energiefixers benutten (als een huishouden hier behoefte aan heeft) om bredere hulp aan te bieden. Daarnaast kan de toolkit benut worden tijdens de opleiding of bijscholing van de medewerkers van de energiefixbedrijven.

Bekijk de toolkit

NSR
Bekijk ook de website van de Nederlandse Schuldhulproute om inwoners van jouw gemeente te helpen om financieel gezond te worden en blijven.