Home Kennisplein VvE Leerlab (Sessie 2): Archetypen en Handreiking V1

VvE Leerlab (Sessie 2): Archetypen en Handreiking V1

In deze tweede sessie van het VvE Leerlab onderzoeken we de diverse typen Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) in jouw vastgoedvoorraad en welke benaderingen het meest effectief zijn voor elk type. We bespreken versie 1 van het bouwstenendocument, waarin we archetypen van VvE’s definiĆ«ren en strategieĆ«n formuleren om met elk type aan de slag te gaan.

De sessie biedt inzicht in de obstakels die momenteel de verduurzaming van VvE’s belemmeren en we bieden interventies om deze obstakels te overwinnen. We bespreken verschillende financieringsvormen en de bijbehorende voorwaarden om duurzaamheidsinitiatieven binnen VvE’s te ondersteunen.

De sessie is van 11:00 tot 14:30 op de Energiewerkplaats Olst. Tijdens de ochtendsessie zullen Joost Vlot van het Energiefonds Overijssel en Mark Bal van VvE-010 en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) aansluiten om hun expertise te delen en vragen te beantwoorden.

Dit leerlab voorziet in waardevolle informatie en tools om effectief te werken aan de verduurzaming van VvE’s. Deze sessie biedt de mogelijkheid om via een online GIS-tool nauwkeurig te filteren op sociale en bouwkundige kenmerken van woningen, waardoor gerichte aanpakken kunnen worden ontwikkeld.