Home Kennisplein Collectieve kracht van ondernemers op Hessenpoort

30 mei 2018

Collectieve kracht van ondernemers op Hessenpoort

Collectieve kracht van ondernemers op Hessenpoort

Bedrijven gebruiken ruim 40% van alle energie in Overijssel. De grootste verduurzamingsslag is te maken op bedrijventerreinen. Ook liggen daar kansen om samen te werken: vele handen maken immers licht werk! Ondernemers op bedrijventerrein Hessenpoort  in Zwolle laten daar mooie voorbeelden van zien.

De sleutel voor het verduurzamen van bedrijventerreinen zit hem in de collectiviteit; in het samenwerken met elkaar. Te beginnen met het nemen van energiebesparende maatregelen (denk aan isolatie, verlichting en energiezuinig gedrag) en vervolgens gaan kijken naar mogelijkheden om energie op te wekken. Het belangrijkste is om een goed businessmodel neer te zetten; een investering die rendabel te maken is. Door daarin samen te werken komen we versneld tot Nieuwe Energie in Overijssel.

Het programma Nieuwe Energie Overijssel biedt een platform voor ondernemers die de uitdagingen van de energietransitie en de nieuwe economie om willen zetten naar kansen. Ben jij ondernemer, bezig met nieuwe energie en op zoek naar samenwerkingspartners, kennis of financieringsmogelijkheden? Laat het ons dan weten! Voor contactgegevens en meer informatie kijk op onze pagina ondernemers.

Of bekijk alvast eens deze overzichtelijke weergave van het proces voor het verduurzamen van bedrijventerreinen; daarin kun je zien welke stappen je onderweg tegenkomt.