De uitdaging

Met elkaar zijn alle 59.000 ondernemers uit Overijssel verantwoordelijk voor maar liefst 40% van het gehele provinciale energieverbruik.

De opgave bestaat uit het steeds slim(mer) gebruiken van de bestaande energie en warmte en het inzetten van nieuwe energiebronnen. Oplossingen vragen om inspanningen binnen organisaties, maar ook om acties in collectief verband tussen individuele ondernemers of op een bedrijventerrein. Deze acties zijn noodzakelijk om de continuïteit van de bedrijfsprocessen op lange termijn te waarborgen en/of te voldoen aan steeds strengere eisen op het gebied van energiemanagement.

De energietransitie biedt daarnaast kansen om met de daadkrachtige ondernemers uit deze regio een veerkrachtige nieuwe economie te maken. Het brengt bijvoorbeeld nieuwe omzet en werkgelegenheid indien ondernemers nieuwe producten en diensten realiseren en uit weten te baten voor onder meer energieoplossingen in de gebouwde omgeving.

Op deze manier zorgen ondernemers dat we met elkaar op tijd klaar zijn voor de nieuwe manier van inkopen door overheden, veranderende behoeften van consumenten en veranderende wetgeving als gevolg van de internationale afspraken en inzet van de rijksoverheid.

De ambitie

Binnen het programma Nieuwe Energie Overijssel werken ondernemers, gemeenten en overheid samen om grote en kleine bedrijven, maar ook bedrijventerreinen gezamenlijk zo snel mogelijk energieneutraal te maken. De drijvende kracht om dit te realiseren zijn daadkrachtige ondernemers met lef. Zij kunnen dit vraagstuk echter niet alleen oplossen. Daar is een nauwe samenwerking met gemeenten, netwerkbedrijven, lokale initiatieven en andere partijen voor nodig. Toekomstbestendige ondernemers werken momenteel hard aan een energieneutrale bedrijfsvoering en (productie)processen. Dit doen zij door het opwekken van nieuwe energie en door energiebesparende maatregelen door te voeren in hun bedrijf.

Actie!

In het programma Nieuwe Energie Overijssel zijn er projecten voor individuele ondernemers en netwerken, zoals business clubs en bedrijventerreinen. Kenmerkend voor deze projecten is dat we werken met alle stakeholders die een rol vervullen in het faciliteren en realiseren van nieuwe energie. Denk hierbij aan gemeenten, maatschappelijke organisaties en netwerkbedrijven. We dagen ondernemers uit om actief aan de slag te gaan met het energieneutraler en toekomstbestendiger maken van hun bedrijf en waar het lukt, de kennis en successen te dele

Wil je direct aan de slag met energie besparen? Klik dan hier: Overijssel Bespaart

Wil je direct aan de slag met duurzaam opwekken? Klik dan hier: Ieder dak een Zonnedak

Contactpersoon

Nieuwe Energie Overijssel biedt een platform voor ondernemers die de uitdagingen van de energietransitie en de nieuwe economie om willen zetten naar kansen. Wil je als ondernemer meer weten over welke financieringsmogelijkheden interessant zijn voor jouw bedrijf? Heb je behoefte aan technische kennis m.b.t. energieoplossingen? Ben je op zoek naar interessante samenwerkingspartners? Of wil je graag sparren over een idee of concept? Neem dan vrijblijvend contact op met Martin Kloet. Hij helpt je graag verder!

Martin - Nieuwe Energie Overijssel
Martin Kloet

E-mailadres: kloet@vnoncw-mkb.nl
Telefoon: 06 – 11 35 17 57

Nieuwe Energie Overijssel Netwerk

Stimuleren van Nieuwe Energie middels matchmaking.

Meld je aan

Nieuwe Energie Overijssel op Twitter

#nieuweenergie

Wie wint dit jaar de #EnpulsChallenge? Op 16 juni om 17.00 uur kom je het te weten in de Challenge #livestream. De… https://t.co/m5jaFtBN0U