Home Kennisplein Werksessie zon- en windenergie

Werksessie zon- en windenergie

Het programma Nieuwe Energie Overijssel heeft de missie om in 2023 20% van het energieverbruik te genereren via hernieuwbare bronnen. Minimaal 3,4 PJ daarvan moet worden gehaald uit zon- en windenergie. In Overijssel zijn veel verschillende partijen actief in het realiseren van zon- en windenergieprojecten. Voor het behalen van de doelstellingen van het programma is het belangrijk dat hier goed portfoliomanagement op plaatsvindt. Dat wil zeggen dat de verschillende initiatieven in beeld worden gebracht en waar mogelijk aan elkaar worden verbonden om elkaar te kunnen versterken. Ook biedt portfoliomanagement ons de mogelijkheid de knelpunten in projecten te achterhalen en succesvolle ontwikkelingen te ondersteunen. Kortom portfoliomanagement kan de haalbaarheid van de verschillende projecten en daarmee het halen van de energiedoelstellingen vergroten.

Daarom organiseert de portfoliomanager grootschalige opwekking, René Venendaal, op donderdag 19 april een werksessie voor projectontwikkelaars, adviseurs, financiers, vergunningverleners en beleidsontwikkelaars. Tijdens de bijeenkomst gaan we in gesprek over de knelpunten die worden ervaren bij zon- en windenergieprojecten en over oplossingen die daarvoor al worden gebruikt.

GeĂ¯nteresseerd?

Mocht u interesse hebben om ook aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst dan bent u van harte welkom.
De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 19 april 2018 van 13.00 tot 17.00 uur.
Locatie: Gemeentehuis, W. Alexanderstraat 7 te Nijverdal. U kunt hiervoor een mail sturen naar Yvonne Vink; Y.Vink@overijssel.nl