Home Kennisplein Training Energiecoaching voor kwetsbare huishoudens

Training Energiecoaching voor kwetsbare huishoudens

Op 29 november organiseert het Expertise Team Gebouwde Omgeving op verzoek van de FIXbrigade Borne een training Energiecoaching voor kwetsbare huishoudens.

Voor Wie
Deze training is voor Hoofdfixers, Fixers en Coördinatoren van FIXbrigades (of soortgelijke initiatieven) uit de provincie Overijssel.

Wanneer & Waar
De training vindt start om 18.30 uur in het Kulturhus de Bijenkorf te Borne. Parkeren kan buiten op straat en in Parkeergarage Kulturhus De Bijenkorf.

De inloop is van 18.00 – 18.30 uur. Tevens is er dan gelegenheid om gebruik te maken van een winters stamppotbuffet. De stamppotten zijn vegetarisch. Vlees en jus worden apart geserveerd.

Heb je speciale wensen, geef het door bij je aanmelding.

  • Laat bij de aanmelding ook even weten of je mee-eet, we willen geen voedsel verspillen.
  • De training start om 18.30 uur.
  • Er is plek voor maximaal 25 personen, dus wie het eerst komt wiel het eerst maalt.

Aanmelden
Graag uiterlijk 22 november, per e-mail, bij Bart Schooneman: fixbrigade@duurzameinitiatievenborne.nl

Achtergrond
Vanuit het project Overijssel Verbouwt is behoefte om energiecoaches meer handvatten te bieden op de ‘kwetsbare huishoudens/energiearmoede doelgroep’. Vanwege blijvende belangstelling voor deze training, hebben we Niels Götz gevraagd om deze nogmaals te verzorgen. Uitgangspunt daarbij is de erkenning dat als ‘de bandbreedte’ van mensen vol is, ze chronische stress ervaren en hun psyche daardoor heel anders werkt. En dat kennis hiervan je als Energiefixer in staat stelt beter je werk te doen en bewoners beter te kunnen helpen.

Vragen die onder andere aan bod komen zijn:

  • Hoe werkt het brein van bewoners in een kwetsbare situatie in combinatie met een laag inkomen/ slecht geïsoleerd huis, anders dan dat van meer ‘zelfredzame’ mensen?
  • Hoe kun je deze bewoners beter begrijpen? Welke behoeften hebben zij? En welke keuzes maken zij?
  • Hoe kun je de werving voor energiecoaching/energiefixen effectiever maken?
  • Wat kun jij (als Energiefixer) dan anders doen en betekenen?

Graag zien we je op 29 november!