Home Kennisplein Startbijeenkomst energiewerkplaats West-Overijssel

Startbijeenkomst energiewerkplaats West-Overijssel

Na de zomerbreak gaan we onverminderd en in een hoge versnelling door met de energietransitie, ook in West-Overijssel. En we weten het inmiddels allemaal: dat gaat ons niet lukken zonder een intensieve samenwerking in de regio met alle partners in de energietransitie. Die samenwerking gaan we faciliteren met de Werkplaats Energie West-Overijssel. Hoe dat er straks uit kan gaan zien kom je te weten op

30 september 2021 van 9.30 tot 12.30 uur in de Gasfabriek in Deventer

We hebben een interessant programma met een inspirerende inleiding over samenwerking in de energietransitie. Maar we gaan vooral ook actief aan de slag zoals dat in een werkplaats hoort. Daarnaast heeft de ontmoeting met anderen een centrale plaats en zullen alle clusters binnen Nieuwe Energie Overijssel zich presenteren. Dus wat je altijd al had willen vragen? Doe het op 30 september! We sluiten de ochtend af met een lunch.

Nog nooit in de Gasfabriek in Deventer geweest? Dat alleen al is een reden om te komen. Een inspirerende omgeving waar vroeger het gas werd gedistribueerd. Het is nu een monumentaal pand waar onder andere wordt uitgedacht hoe we weer van dat gas afkomen. Je vindt het complex aan de Zutphenseweg 6 in Deventer. Via deze link kun je de locatie alvast digitaal bekijken; de routebeschrijving vind je hier: Route

 

Meld je aan!
Ben je er bij? Laat het ons weten via het aanmeldformulier: Aanmeldformulier Startbijeenkomst. Je kunt dan ook gelijk een collega aanmelden.

Hopelijk tot snel!

Nb: eerder (Nieuwsflits Editie 9 juli) is aangegeven dat het thema voor deze bijeenkomst ‘geld’ is. Dat wordt echter het thema van de eerstvolgende bijeenkomst na de startbijeenkomst, op 21 oktober (aanvang 9.30 uur). Wil je daarbij zijn? Reserveer die datum alvast in je agenda!

Programma

9.15 uur           Inloop met koffie/thee

9.30 uur           Aftrap Gábor Oolthuis (Programmaleider NEO)

9.45 uur           Plenaire werksessie “Samenwerken in de energietransitie”
Freek van Berkel (Common Eye)

Freek heeft een achtergrond in Bestuur- en Organisatiewetenschap en Psychologie. Hij adviseert publieke en maatschappelijke organisaties die staan voor een uitdaging bij het realiseren van samenwerking of het slimmer en strategischer inspelen op maatschappelijke opgaven. Met zijn kritische blik, heldere manier van communiceren en gevoel voor humor neemt hij ons mee in zijn werkveld waarin hij samen met gemeenten vorm geeft aan kern-, wijk-, en gebiedsgericht werken. Hoe je met inwoners, bedrijven en maatschappelijke partners kunt werken aan lokale en regionale opgaven.

10.30 uur         Pauze en informatiemarkt NEO

De clusterleiders van NEO zijn aanwezig voor een nadere kennismaking en vertellen graag waar de samenwerkende partners mee bezig zijn. Ook horen ze graag met welke onderwerpen en knelpunten je aan de slag zou willen gaan binnen de werkplaats.

11.00 uur         Werksessies

In een aantal werksessies gaan we in kleinere groepen aan de slag met verschillende thema’s.

11.45 uur         Afronding programma

Tot 12.30 uur   Lunch en informatiemarkt NEO