Home Kennisplein Nieuwe Energiedag Oost-Nederland

Nieuwe Energiedag Oost-Nederland

Groen gas en groene grondstoffen – Bouwen aan een mooi Oost-Nederland. Dat is het thema van deze editie van de jaarlijkse Nieuwe Energiedag Oost-Nederland.

BEON organiseert op 26 oktober in samenwerking met de provincie Overijssel jaarlijks de Nieuwe Energie Dag Oost-Nederland. Tijdens deze dag komen deelnemers, relaties, samenwerkingspartners uit Overijssel en Gelderland en andere geïnteresseerden bijeen om kennis te delen op het gebied van duurzame energieopwekking en biogrondstoffen zoals groen gas. Veel installaties worden hier ontworpen en gebouwd. Regionale netwerkbedrijven zijn actief betrokken. Groen gas en mestvergisting houden nauw verband met de verduurzaming van de warmtevoorziening en de reductie van stikstofemissies.

Gemeenten belangrijk

Gemeenten zijn hierbij betrokken. Tijdens de dag zal speciale aandacht worden gegeven aan tools die gemeenten kunnen inzetten in hun beleid. De tweede pijler van de dag wordt gevormd door groene grondstoffen. Groene grondstoffen zijn belangrijk als alternatief voor producten die tot op heden van fossiel worden gemaakt. Met kansen voor lokale productie, verwerking en toepassing.

 

Programma & aanmelden

In de ochtend van 26 oktober zijn er excursies gevolgd door een lunch. In de middag zijn er in het provinciehuis in Zwolle voordrachten en themasessies. De exacte invulling van het programma volgt z.s.m. De dag wordt afgesloten met een borrel. Aanmelden kan vanaf september. Voor meer informatie: www.stichtingbeon.nl.