Home Kennisplein Meet up Smeltend Zwitserleven

Meet up Smeltend Zwitserleven

Dinsdag 27 maart organiseert Club Cele samen met Natuur en Milieu Overijssel een Meet Up met als thema Smeltend Zwitserleven: De gevolgen van de klimaatcrisis, we zien het aan het smelten van de gletsjers. We gaan dit wereldwijde probleem Zwolser maken. Aan de hand van fragmenten gaan we in gesprek met het panel. Wil jij ‘iets’ doen in jouw omgeving om de smeltende kappen en opwarmende aarde te stoppen? Geen zin in een gesprek waarin met een vinger gewezen wordt en waarbij je met ‘geiten wollen sokken’ om de oren wordt geslagen? Praat dan mee tijdens deze Meet Up en kijk met gasten & publiek met een frisse blik vooruit.

 

Toekomstbeeld

We hebben voor Overijssel een toekomstbeeld voor ogen waarin we in 2050 energieneutraal zijn. Terugredenerend vanuit dit toekomstbeeld is een scenario gemaakt dat de energieopgave tot 2023 beschrijft. In dat scenario is de energievraag met ruim 6% afgenomen door besparingsmaatregelen. Van het resterende energiegebruik willen wij in 2023 20% uit hernieuwbare bronnen halen.

 

Energieneutraal willen de meesten van ons wel, maar waar begin je? En met wie? Om van denken naar doen te komen, moeten we ons aangesproken voelen. Een kartrekker, een interessant artikel of een toneelstuk: het kan jou net dat zetje in de rug geven om bewustere keuzes te maken. Hoe lang duurt het voordat we in actie komen? Wat kun je zelf doen? Hoe kan recht, activisme en cultuur daar bij helpen?

Gasten

 

  • Evanne Nowak, ontwikkelt creatieve en educatieve programma’s, projecten en specialiseert zich in de psychologische en filosofische dimensies van klimaatverandering.
  • Annick de Witt, schrijver, change-maker en consultant in duurzame transformaties.

Meer informatie en aanmelden

De meet up vindt plaats op dinsdag 27 maart om 20.30 uur in de bovenfoyer van Café Foyé, Blijmarkt 25. Deelname is gratis, wel graag aanmelden via https://zwolsetheaters.nl/programma/clubcele-vpro-tegenlicht-maart-2018