Home Kennisplein Inloopbijeenkomst zonnepark Kronos Solar Zwolle

Inloopbijeenkomst zonnepark Kronos Solar Zwolle

Inloopbijeenkomst zonnepark Kronos Solar Zwolle

Kronos Solar wil in Zwolle nabij de IJsselcentrale een zonnepark realiseren. Op dinsdag 15 mei 2018 organiseren zij daarvoor een inloopbijeenkomst voor geĂ¯nteresseerden in het dorpshuis in Windesheim.

Over het zonnepark en de plannen

De afmetingen van het beoogde zonnepark zijn ongeveer 600 x 250 meter. Het park moet 57.000 zonnepanelen krijgen en daarmee 10 miljoen kWh elektriciteit opwekken, genoeg voor 3.000 tot 3.500 huishoudens. Het is de bedoeling dat het park tijdelijk is, voor een periode van maximaal 25 jaar.

Kronos Solar heeft een afspraak met de grondeigenaar en ook met de direct omwonenden van de locatie heeft al overleg plaatsgevonden. Verder zijn in overleg met de gemeente Zwolle voorstudies gedaan. Daarin is gekeken naar ecologie en de landschappelijke inpassing. Ook is er een ontwerptekening van de inrichting van het park. In principe worden de zonnepanelen niet hoger dan 2.28 meter vanaf de grond. Achter een afschermende haag wordt het park vanaf de weg nagenoeg onzichtbaar. Aan de andere kant ontneemt een spoorlijn het zicht.
Meer informatie over het zonnepark is te vinden op www.zonnepark-weekhorst-zwolle.nl

Waarom een zonnepark?

Het programma Nieuwe Energie Overijssel heeft als doelstelling 20% Nieuwe Energie in 2023 en energieneutraal in 2050. Twee petajoule Nieuwe Energie moet komen uit zonne-energie. De gemeente Zwolle is kernpartner in dit programma en heeft ook voor de gemeente het doel om het aandeel duurzame energiebronnen te verhogen. Kronos Solar heeft een plan ontwikkeld dat past in de ambities van de gemeente Zwolle en het programma Nieuwe Energie.

Over de inloopbijeenkomst

De inloopbijeenkomst vindt plaatst op dinsdag 15 mei van 18.30 – 20.30 uur in het dorpshuis in Windesheim, Geert Grooteweg 21.

Vertegenwoordigers van Kronos Solar en de gemeente Zwolle zijn aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig.