Home Kennisplein Informatieavond energiebesparing van het Duurzaamheidscentrum Deventer

Informatieavond energiebesparing van het Duurzaamheidscentrum Deventer

Het Duurzaamheidscentrum in Deventer organiseert komende tijd gratis informatieavonden over energiebesparing. De eersten zijn op donderdag 25 november en donderdag 9 december. Bij grote belangstelling volgen er meer. Je moet je wel online aanmelden, want er is vanwege corona beperkt plaats.

 

Energie besparen

“Veel mensen maken zich zorgen over de hoge energieprijzen, ze verwachten een hoge rekening”, vertelt Peter Alkemade, voorlichter bij het Duurzaamheidscentrum en energiecoach bij Deventer Energie. “Ze willen wel energie besparen en hun huis verduurzamen, maar weten niet hoe, of waarmee ze moeten beginnen. Maar je kunt makkelijk geld besparen. Daarover vertellen we graag tijdens de informatieavonden bij het Duurzaamheidscentrum: alles over kleine en grote aanpassingen in je huis voor een lagere energierekening.”

 

Geld besparen

Samen met enkele andere vrijwillige voorlichters en energiecoaches geeft Peter deze avonden uitleg om je huis te verduurzamen en energie te besparen. “Met de stijgende energieprijzen is dat natuurlijk bijzonder interessant, want energie besparen scheelt in je portemonnee. Maar het geeft bovendien ook meer comfort. En het is uiteraard beter voor het milieu en het klimaat. Onderwerpen die voorbij komen zijn: isolatie, ventilatie, verlichting en verwarming. Veel kun je zelf doen, en niet alles hoeft veel geld te kosten! We spreken ook over hoe je het kunt financieren en wat de subsidiemogelijkheden zijn. En natuurlijk kunnen mensen vragen stellen.”

 

Aanmelden en deelname

Er staan nu twee infoavonden gepland: de eerste op donderdag 25 november en de tweede op donderdag 9 december. Aanmelden voor de informatieavonden kan via deze link. In verband met de corona-maatregelen is er een beperkt aantal plaatsen om het veilig te kunnen organiseren. Om dezelfde reden beginnen de avonden vroeg, namelijk om 18:30 uur, tot uiterlijk 20:00 uur.

Aanmelden voor de infoavond!

 

Het Duurzaamheidscentrum

Meer weten over wat we individueel en lokaal kunnen nou doen tegen klimaatverandering? Kijk op www.dcdeventer.nl of kom tijdens openingstijden langs bij het Duurzaamheidscentrum. Het centrum biedt een grote hoeveelheid informatie en tips over duurzaamheid en verduurzaming over allerlei onderwerpen. Van isolatie en zonnepanelen, tot elektrisch rijden, groene daken en vergroening van huis en tuin. Bezoek en informatie zijn altijd gratis.

Het is ook mogelijk om een afspraak te maken met een energiecoach van Deventer Energie, voor een persoonlijke en gratis scan van je woonhuis. Het Duurzaamheidscentrum is gevestigd in de stadsetalage van het gemeentehuis, bij de hoofdingang aan het Grote Kerkhof.