Home Kennisplein Energiecafé in Borne

Energiecafé in Borne

Het Energiecafé is dé ontmoetingsplek voor lokale energie initiatieven. Op donderdag 12 april vindt er het Energiecafé plaats in Borne. Het Energiecafé biedt een laagdrempelig platform voor onderlinge kennismaking en uitwisseling van ervaringen. Hierdoor is het makkelijker om elkaar te benaderen en kun je je netwerk versterken en vergroten. Naast lokale initiatieven zijn ook gemeenten, zowel ambtenaren als bestuurders, van harte welkom. Want door samenwerking en afstemming kunnen lokale projecten sneller gerealiseerd worden.

Het Energiecafé en Nieuwe Energie Overijssel

De doelstelling van het programma Nieuwe Energie Overijssel is om energieneutraal te zijn in 2050. Daarom werken we in alliantievorm aan 20% Nieuwe Energie in 2023. Overijssel kent meerdere lokale initiatieven die zich richten op energiebesparing en energieopwekking en zo bijdragen aan onze doelstelling. De opgave voor de komende jaren is om deze initiatieven zo goed mogelijk te steunen bij het omzetten van hun projectideeën naar uitvoering. Onder andere door in te zetten op het delen van kennis en ervaringen kan versnelling optreden in de ontwikkeling van initiatieven. Het Energiecafé is hier een middel voor.

 

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00u
Inloop met koffie en thee

19.30u
Welkom door Loet van der Heijden en een korte toelichting van Albert Jonathans (bestuurslid RKSV NEO) over de energiemaatregelen die RKSV NEO heeft getroffen.

19.40u
We zijn op bezoek bij Borne Energie. Joris van Dijk vertelt over de projecten waar Borne Energie nu aan werkt. Zij delen hun ervaringen en leerpunten. 

20.00u
Als je energie gaat opwekken krijg je vroeg of laat te maken met je netbeheerder. Wat kan de netbeheerder voor je betekenen en bij wie moet je zijn? Ab van der Molen (relatiemanager Enexis) en Cogas geven een toelichting en laten zien waar de invoedpunten in Twente zich bevinden. Heb je al specifieke vragen? Mail die dan naar: heijden@natuurenmilieuoverijssel.nl

20.30u
Zon op dak: wat zijn de mogelijkheden voor lokale energie initiatieven om zonneprojecten op daken te Frank Middelkoop staat stil bij de verschillende opties. 

21.15u
Gelegenheid tot napraten en netwerken.

Aanmelden en meer informatie

Het Energiecafé vindt plaats op donderdag 12 april  vanaf 19.00 uur in Clubhuis RKSV NEO, Twickelerblokweg 9, 7621 BG Borne. In verband met de voorbereidingen graag vóór 9 april aanmelden bij info@natuurenmilieuoverijssel.nl. Met vragen kunt u terecht bij Loet van der Heijden van Natuur en Milieu Overijssel via telefoonnummer (038) 425 09 78.