Home Kennisplein Congrestival Nieuwe Energie Overijssel

Congrestival Nieuwe Energie Overijssel

Congrestival Nieuwe Energie Overijssel

LET OP
Wij zijn verheugd te kunnen melden dat het maximale aantal deelnemers aan het Congrestival is bereikt. We kunnen donderdag 31 mei alleen mensen met een E-ticket toelaten.

 

Overijssel is in 2050 100% energieneutraal. Een uitdagende opgave vol kansen voor overheden, ondernemers, onderzoek & onderwijs en ondernemende inwoners. Het programma Nieuwe Energie Overijssel brengt relevante partijen bij elkaar om de energietransitie te versnellen.

Met de kracht van het netwerk versnellen we naar leefbare wijken en gezonde bedrijventerreinen. Daarom organiseren we op donderdag 31 mei een Congrestival voor iedereen die in het netwerk van Nieuwe Energie Overijssel actief werkt aan een energieneutraal Overijssel: bestuurders, gemeenteambtenaren, ondernemers, wetenschappers en innovators.

Het Congrestival viert de kansen en mogelijkheden van gebiedstransitie. Centraal staan vragen als: Hoe maken we wijken en bedrijventerreinen in Overijssel versneld energieneutraal? Wat maakt de aanpak in Overijssel uniek? En welke rol speel jij daarin?

Moderator André van der Zee en pionier Jan van Ginkel nemen je mee langs verdiepende sessies, verhalen van inspirerende koplopers en live matchmaking:

  • Ontdek: nieuwe kennis over de vele energieprojecten in Overijssel
  • Ontmoet: potentiële samenwerkingspartners in interactieve werksessies en wissel ervaringen uit
  • Organiseer: jouw netwerkkracht en werk samen aan uitdagingen en nieuwe innovatieve oplossingen

Grijp je kans, kies jouw sessie(s)

Met meer dan 14 sessies is er volop te ontdekken en krijg je de kans deelnemers te ontmoeten. Ga mee op missie 2021 voor een goede basis voor je energieplan. Ga gluren bij de buren en leer hoe Emmen wijktransitie succesvol aanpakt. Krijg inzicht in de mogelijke verdienmodellen voor lokale initiatieven. Corporaties gaan aan de slag met de Routekaart 2050. En in Heeten weten ze hoe je inwoners betrekt bij wijktransitie.

Verder staan diverse energiepioniers op het versnellerspodium, bieden de 4 exporuimtes inspiratie met een waterstofauto en kunst. Of kruip op de bank bij een van de bestuurders van de acht kernpartners van Nieuwe Energie Overijssel tijdens speeddate sessies. We sluiten af met een goed verhaal en een netwerkborrel.

Meer informatie over het Congrestival en het programma vind je op: https://www.congrestivalnieuweenergie.nl/412200#topmenu

LET OP
Wij zijn verheugd te kunnen melden dat het maximale aantal deelnemers aan het Congrestival is bereikt. We kunnen donderdag 31 mei alleen mensen met een E-ticket toelaten.