Home Kennisplein Webinar verduurzamen utiliteitsbouw in jouw gemeente

Webinar verduurzamen utiliteitsbouw in jouw gemeente

Bij het verduurzamen van de gebouwde omgeving zijn we veel bezig met individuele woningen en wijken. Ook in de utiliteitsbouw zijn grote stappen te maken. Tijdens een lunchwebinar op donderdag 6 juli bespreken we wat je kunt doen om bedrijven in jouw gemeente te stimuleren om te verduurzamen.

Wetgeving: waar moet je aan voldoen?

Diverse wetten en regelgeving hebben effect op de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Zoals de label-C verplichting voor kantoren, de EED-plicht (energie-audit voor grote ondernemingen), de onderzoeksplicht, de (nieuwe) erkende maatregelen, de meer installatiegerichte EPBD III verplichting, ontwikkelingen in richtlijnen en reguleringen op het gebied van duurzaamheidsrapportages (CSRD) en de EU-taxonomie. Tijdens het webinar lichten we op hoofdlijnen toe wat deze wetgeving inhoudt.

Handhaving: hoe pak je dat aan?

Als gemeente kun je zelf handhaven, maar je kunt dit ook uitbesteden aan de Omgevingsdienst. We bespreken hoe je dit kunt aanpakken, wat handhavers in de praktijk tegenkomen en wat zij nu al doen om verduurzaming te stimuleren.

De stok en de wortel

Wetgeving wordt vaak gezien als de stok om mee te slaan. Hoe kun je hier een wortel aan koppelen? Zodat je als gemeente verduurzaming stimuleert en versnelt? We bespreken een paar voorbeelden van gemeenten en horen ook graag van jou hoe jouw gemeente hiermee omgaat.

Zien we je 6 juli?

Houd jij je bezig met duurzaamheid, vastgoed en/of toezicht bij een gemeente? Dan zien we graag tijdens het webinar op 6 juli van 12 tot 13 uur. De samenwerking tussen deze afdelingen is belangrijk dus neem je collega’s mee!

Klik op deze link om naar het webinar te gaan.

Het Expertiseteam Gebouwde Omgeving