Home Kennisplein Verbeter je bedrijfsresultaat met energiebesparing

8 maart 2022

Verbeter je bedrijfsresultaat met energiebesparing

Tot € 125.000,- subsidie

Ben jij een ondernemer met een vestigingsadres in Overijssel? Dan kom jij wellicht in aanmerking voor een stevige subsidie op energiebesparende maatregelen. Energiebesparing Overijssel 2.0 is een subsidie voor investeringen in technische voorzieningen voor energiebesparing in gebouwen of bedrijfsprocessen. De terugverdientijd moet ten minste 5 jaar bedragen. De provincie Overijssel subsidieert tot maar liefst 30% van je investering met een maximum subsidiebedrag van € 125.000,- En nadat de investering is terugverdiend, is alles wat je bespaart natuurlijk pure winst!

Wie komen in aanmerking voor de subsidie?
Misschien is het beter om te vragen ‘wie niet?’. Particulieren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen GEEN subsidie aanvragen. Rechtspersonen (zoals bv, nv, stichting of sportvereniging), maatschappen, vennootschappen onder firma, commanditaire vennootschappen, eenmanszaken en kerkgenootschappen kunnen wél subsidie aanvragen. De subsidie moet betrekking hebben op een vestigingsadres in Overijssel.

 

Welke investeringen komen in aanmerking voor subsidie
Op de pagina van het aanvraagloket vind je alle voorwaarden waaraan je investering moet voldoen. Voorbeelden van projecten die in het verleden zijn gesubsidieerd vind je bij Nieuwe Energie Overijssel.

 

Hulp nodig?
Neem contact op met het Overijssel Loket: (038) 499 88 99. Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00 uur.