Home Kennisplein Scania opent grootste zonnedak van Nederland

29 april 2018

Scania opent grootste zonnedak van Nederland

Scania in Zwolle heeft met 22.000 zonnepanelen het grootste zonnedak van Nederland geopend. Het nieuwe dak staat garant voor ruim 60% van alle energie die Scania op jaarbasis gebruikt. De Zwolse truckproducent Scania Production Zwolle heeft verschillende initiatieven lopen om haar doelstelling om een energie neutrale productielocatie te worden in 2020 op bedrijventerrein Voorst te behalen. Scania’s zonnedak telt 22.000 zonnepanelen en heeft daarmee een vermogen van 6 megawattpiek. Het dak zal ruim 5 miljoen kWh elektriciteit per jaar produceren wat bijdraagt aan de energiedoelstelling van de Provincie Overijssel.

In 2023 moet in Overijssel 160 hectare aan zonnepanelen op bedrijfsdaken gerealiseerd zijn. De daken van Scania dragen daar met ruim 5 hectare flink aan bij. Scania is daarmee een voorbeeld voor andere grote bedrijven.

Energiefonds Overijssel

Voor dit project is gebruik gemaakt van een lening uit het Energiefonds van de Provincie Overijssel. Dit fonds is opgericht om de energiedoelstellingen van de provincie te bereiken. Ondernemers, woningbouwcorporaties en andere maatschappelijke organisaties kunnen van het fonds gebruikmaken om duurzame energieprojecten te realiseren.

 

Meer informatie over het Energiefonds? Check snel de website!