Home Kennisplein MKB Energy Check-up

24 juni 2019

MKB Energy Check-up

Energiescan voor horeca, detailhandel en kantoren

De MKB Energy Check Up is een online energiescan die mkb-ondernemers snel inzicht in energieverbruik geeft, adviseert over energiebesparingsmaatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn én voldoen aan de Wet Milieubeheer en eventuele financieringsmogelijkheden geeft.

MKB Energy CheckUp is ontwikkeld voor ondernemers in de horeca, retail, food, non-food, dienstverlening en het midden- en kleinbedrijf. Deze onafhankelijke en gebruiksvriendelijke scan geeft in vier stappen inzicht in het energieverbruik en direct advies over energiebesparende maatregelen. De scan is ontstaan naar aanleiding van het Energieakkoord en vanuit de vraag van ondernemers. Zij zien de energievraagstukken veranderen en lopen met uitdagingen rond voor hun eigen bedrijf.

Uit Europees onderzoek blijkt dat 25% van de gebruikers van een dergelijke tool begint met het nemen van energiemaatregelen. Doelstelling is om in Overijssel tot 2020 10.000 bedrijven te bereiken en 1500 scans uit te voeren. Dit moet leiden tot 1000 bedrijven die overgaan op Nieuwe Energie en zo bijdragen aan een energieneutraal Overijssel in 2050. Als dit aantal wordt gehaald besparen we 1860 ton CO2. Voor ondernemers in Overijssel is de Subsidie Energiebesparende maatregelen beschikbaar. Een deel van de kosten van een energiescan én de uitgevoerde maatregelen kunnen zij terugkrijgen via deze subsidie.

De MKB Energy Check up is ontwikkeld door VNO-NCW in samenwerking met Provincie Overijssel, MKB-Nederland, CCS Deventer en in nauwe samenwerking met de regionale verenigingen van VNO-NCW en branches als UNETO-VNI. Zelf de gratis scan MKB Energy Check Up doen? Klik hier.