Home Kennisplein Energiefonds Overijssel

30 november 2020

Energiefonds Overijssel

Energiefonds Overijssel is het eerste en grootste regionale energiefonds van Nederland, in 2012 opgericht door de provincie Overijssel. Het fonds levert een bijdrage aan het versnellen van de energietransitie door financieringen in energiebesparing, productie van hernieuwbare energie en technologische innovatie op dit gebied in de provincie. Niet op de traditionele manier met subsidies, maar door participaties, leningen en garanties. Zo draagt Energiefonds Overijssel bij aan werkgelegenheid, ondernemerschap en innovatie in de provincie. En aan de ambitie van de Provincie Overijssel: 20% nieuwe energie in 2023 en een energieneutraal Overijssel in 2050. Het fonds wordt beheerd door StartGreen Capital.

Kenmerkend voor financieringen is dat:

  • maatschappelijk rendement zich vertaalt in energiebesparing/-opwekking én werkgelegenheid;
  • Energiefonds Overijssel risico durft te nemen;
  • alles een energie-effect moet hebben, dus minder gebruik van (grijze) Terajoules of opwekking van groene energie.

Wat brengt Energiefonds Overijssel
Energiefonds Overijssel brengt expertise en netwerk mee met elke samenwerking: Ruime ervaring en een groot netwerk met experts op het gebied van duurzaam ondernemen binnen en buiten de provincie. Daarnaast hebben zijn er goede contacten met lokale bestuurders op provinciaal en gemeentelijk niveau in Overijssel. Energiefonds Overijssel weet dat elk project op zich uniek is en daarmee zijn eigen financieringsoplossing verdient.
Omdat elke situatie anders is, denkt Energiefonds Overijssel graag mee om samen tot de best passende invulling van de financiering te realiseren.

www.energiefondsoverijssel.nl

Foto: bouwbord Reggestroom