Home Kennisplein Duurzame transformatie kantoorinrichting Dura Vermeer Bouw Hengelo

24 juli 2019

Duurzame transformatie kantoorinrichting Dura Vermeer Bouw Hengelo

Duurzame transformatie kantoorinrichting Dura Vermeer Bouw Hengelo

Leferink heeft de transformatie van de kantoorinrichting van Dura Vermeer Bouw Hengelo duurzaam en circulair verzorgd. Er is daarbij gekeken naar duurzaam en circulair nieuw meubilair en het afgedankt meubilair heeft na een upgrade op verschillende manieren een tweede leven gekregen.

In een minimaal tijdsbestek heeft het kantoor van Dura Vermeer Bouw Hengelo een complete transformatie ondergaan om te faciliteren aan de horizontale werkwijze van de ontwikkelende bouwer. Belangrijk aandachtspunt bij deze transformatie was de wens de herinrichting duurzaam en circulair uit te voeren. Dura Vermeer Bouw Hengelo koos na een selectietraject voor het Haaksbergse Leferink Office Works. Leferink is ervaren in het recyclen en upgraden van niet meer te gebruiken kantoormeubilair.

Geen afval maar grondstof

Leferink nam het oude meubilair retour. In plaats van het af te leveren bij de stort, schonk ze het nog te gebruiken deel aan lokale startups. Het andere deel kreeg een tweede leven. Zo werden afgedankte bureaubladen verwerkt tot circulaire krukjes en banken. Het nieuwe interieur werd aangevuld met nieuw duurzaam meubilair. Wat hoofdzakelijk in Nederland geproduceerd is van duurzame materialen.

Circulaire kruk

De circulaire kruk is een ontwerp van interieurarchitecte Vaya Nijhof. De basis voor de kruk is een afgedankt bureaublad. Dat maakt de kruk niet alleen tot een duurzaam, maar ook tot een persoonlijk en uniek meubelstuk. De kruk draagt namelijk zichtbare littekens die zijn achtergebleven op de bureaubladen. Op de zitting is het logo van Dura Vermeer verwerkt. De kruk is tevens modulair. Het meubelstuk is namelijk met slechts één schroef in elkaar te zetten en uit elkaar te halen. Dat maakt de verwerking van de kruk aan het eind van zijn levensduur zeer eenvoudig.

ROOND-collectie

De grondstoffen van de circulaire ROOND-collectie zijn afgedankte materialen zoals bureaubladen, jeans en afvalstoffen. De collectie is ontwikkeld in samenwerking met Stoffeerderij Hassing en KP Interieur. Met het overhandigen van de krukjes uit de ROOND-collectie is de cirkel voor zowel Dura Vermeer Bouw Hengelo als Leferink Office Works weer rond. Deze bureaus en het overige afgedankte meubilair hebben weer een duurzame en circulaire invulling gekregen. Daarmee zijn zowel maatschappelijke als circulaire doelstellingen behaald.