Home Kennisplein De Energie Koplopers Overijssel leren van elkaar

30 juli 2018

De Energie Koplopers Overijssel leren van elkaar

De Energie Koplopers Overijssel leren van elkaar

Er zijn veel ondernemers in Overijssel in allerlei soorten en maten. Energie wordt in de komende tijd steeds belangrijker ten behoeve van gezond ondernemerschap in de toekomst. Sinds mei 2017 is een groep van 8 bedrijven, de Energie Koplopers Overijssel, actief op zoek naar mogelijkheden tot verduurzaming.

Koplopersproject 2.0

Dit Koplopersproject 2.0 is onderdeel van het programma Nieuwe Energie Overijssel en bedoeld om met een voorhoede gezamenlijk te leren – learning by doing – en met die kennis overige ondernemers verder te helpen. Dit deel van het programma focust op het borgen van energie-efficiëntie in de organisatie als belangrijke stap naar Nieuwe Energie.

De aanpak van het project is als volgt: We organiseren werksessies voor de energiemanagers waarbij energie efficiëntie centraal staat. Deze werksessie vindt steeds plaats bij een van de deelnemers en eindigt met een rondleiding bij het bedrijf. Het bij elkaar in de keuken kijken vindt ook plaats met friendly audits. In deze audits krijgt de gastheer een spiegel voorgehouden en mogelijkheden tot verbeteren aangereikt. Niet alleen de energiemanagers, maar ook de directieleden ontmoeten elkaar om de ambities te delen. Toewijding op directieniveau is uiteraard ook cruciaal. Tot slot heeft elke deelnemer de mogelijkheid gekregen om hun ambities te delen in de vorm van een video.

Deze aanpak is zo succesvol dat deze inmiddels is overgenomen door de provincies Brabant, Gelderland en Drenthe.

Koplopers in beeld

In onderstaande filmpjes stellen de Energie Koplopers zich voor, vertellen ze waarom ze meedoen met de Koplopers en wat ze al doen op het gebied van (energie)duurzaamheid.

https://youtu.be/_D8m7EI2hIA

https://youtu.be/f_XuxDZZVIo

https://youtu.be/CO6pdZcfQ5A

https://youtu.be/t1SdwS8gDGA