Home Kennisplein Almelo tekent energiebesparingsconvenant

13 december 2019

Almelo tekent energiebesparingsconvenant

Almelo tekent energiebesparingsconvenant

Tijdens de eindejaars ontbijtsessie van ondernemersvereniging Ondernemerskontakt Bedrijvenpark Twente (OBT) werd het project Almelo Bespaart officieel gestart door het ondertekenen van het energiebesparingsconvenant.

Eugène van Mierlo, wethouder duurzaamheid van de gemeente Almelo was content dat de Almelose ondernemersvereniging zelf het initiatief heeft genomen om aan de slag te gaan met energiebesparing. ‘Goed voorbeeld doet hopelijk goed volgen. Hoe mooi zou het zijn als andere ondernemersverenigingen dit initiatief overnemen’, aldus van Mierlo.

Niels Peters, bestuurslid VNO-NCW Twente, had al een energiescan laten doen en dat gaf hem enorm veel inzicht. ‘Ik dacht dat ik mijn bedrijf kende, maar dat bleek niet zo te zijn’. Peters zal nu ruim € 10.000,- kunnen besparen door het slimmer afschakelen van apparatuur en het monitoren van de slimme energie meter. Roelof Kleinjan, voorzitter van OBT en tevens directeur bij Evers Agro heeft recentelijk een energiescan laten uitvoeren. ‘We moeten als ondernemersvereniging een voorbeeld zijn’. Kleinjan ontdekte via de energiescan dat het ventilatiesysteem veel stroom verbruikt. Door de energiescan kijkt Kleinjan anders naar zijn bedrijf. ‘Een aantal dingen zijn zonde om niet te doen, zeker als er subsidie beschikbaar is,’ aldus Kleinjan.

Almelo Bespaart ontzorgt en stimuleert ondernemers in het nemen van energiebesparende maatregelen. Met hulp van een energiescan wordt het energieverbruik in kaart gebracht en is het inzichtelijk welke energiebesparende maatregelen er genomen kunnen of moeten worden. Vervolgens kunnen ondernemers tot €2500 terug krijgen op energiebesparende maatregelen via de regeling van Provincie Overijssel. Voor meer informatie over Almelo Bespaart, kijk op www.almelobespaart.nu.