Dubbel Besparen Op Energie

Investeren in energiebesparende maatregelen is nu extra aantrekkelijk. De provincie Overijssel geeft namelijk een subsidie van 25% met een maximum van € 2.500,-. Je investering verdien je dus extra snel terug. Daarna is alles wat je bespaart pure winst. Dat is dus dubbel besparen op energie!

Ben jij een onderneming, vereniging, stichting of kerkgenootschap met een vestigingsadres in Overijssel? Dan kun je nu dubbel besparen op je energiekosten. Overijssel geeft namelijk tot maar liefst € 2.500,- subsidie op energiebesparende maatregelen. Je bespaart dus direct op jouw investering én tot in de lengte der dagen op de hoogte van je energierekening. Je investering in energiebesparende maatregelen verdien je door de Geld Terug Actie een stuk sneller terug. Daarna is alles wat je bespaart pure winst!

Je moet aan een paar simpele voorwaarden voldoen om voor de subsidie in aanmerking te komen. Zo moet de subsidie betrekking hebben op een vestigingsadres in Overijssel. Daarnaast moet je een energieonderzoek/energiescan (hebben) laten uitvoeren door een erkende adviseur. De maatregelen waarvoor je subsidie aanvraagt moeten genoemd zijn in de energiescan. En de investering moet minstens € 4.000,- bedragen. Kijk voor een compleet overzicht van de voorwaarden op de pagina met het aanvraagformulier.

Besparen in 3 simpele stappen

1. Energiescan

Laat een energieonderzoek/energiescan uitvoeren door een erkende adviseur. Heb je in het verleden een energiescan laten uitvoeren? Ga dan direct naar stap 2.

2. Uitvoeren

Voer een of meerdere energiebesparende maatregelen uit die in de energiescan zijn voorgesteld.

3. Subsidieaanvraag

Vraag subsidie aan met het aanvraagformulier Energiebesparende maatregelen. Hier vind je ook een compleet overzicht van de voorwaarden.

* Val je onder de Informatieplicht? Dan krijg je geen subsidie op wettelijk verplichte maatregelen.

Wie komen in aanmerking voor de subsidie?

Misschien is het beter om te vragen ‘wie niet?’. Particulieren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen GEEN subsidie aanvragen. Rechtspersonen (zoals bv, nv, stichting of sportvereniging), maatschappen, vennootschappen onder firma, commanditaire vennootschappen, eenmanszaken en kerkgenootschappen kunnen wél subsidie aanvragen. De subsidie moet betrekking hebben op een vestigingsadres in Overijssel.

 

Begin nu met besparen!

Door de Geld Terug Actie van de provincie is dit een uitstekend moment om te investeren in energiebesparende maatregelen. Je kunt maar liefst 25% van je investering terugkrijgen met een maximum van € 2.500,- De minimum investering bedraagt € 4.000,- per aanvraag. Blijf je onder dat bedrag, dan kun je eventueel een gezamenlijke aanvraag indienen met meerdere aanvragers. Elke aanvrager afzonderlijk moet wel aan de overige voorwaarden voldoen.

 

Hulp nodig?

Neem contact op met het Overijssel Loket: (038) 499 88 99. Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00 uur.

Vraag je €2500,- terug

Je word doorgelinkt naar de website van de provincie Overijssel.