Home Ieder dak een zonnedak Iederdakeenzonnedak – Financiering

Financiering

Subsidieregelingen van provincie Overijssel voor ondernemers

 • Zonne-energieleverende parkeerterreinen Overijssel
  Subsidie voor een energieleverend parkeerterrein, dit is een parkeerruimte waar zonnepanelen geïnstalleerd worden met oplaadfaciliteiten voor elektrische voertuigen.
  Zonne-energieleverende parkeerterreinen Overijssel
 • Zonne-energie op bedrijfsdaken
  Subsidie voor zonne-energie op bedrijfsdaken van gebouwen in Overijssel voor de volgende activiteiten. Het aanpassen van een dak onder de voorwaarde dat er zonnepanelen op het dak worden geïnstalleerd. De aanschaf en installatie van lichtgewicht zonnepanelen op een dak, dat constructief onvoldoende draagkracht heeft voor de installatie van standaard zonnepanelen.
  Zonne-energie op bedrijfsdaken

Subsidieregelingen van de Rijksoverheid voor ondernemers

 • Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++)
  Met de SDE++-subsidie vergoedt de overheid tot een bepaalde hoogte het verschil tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van de geleverde energie, oftewel jouw opbrengsten.
  www.rvo.nl/subsidies-financiering/sde
 • Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE)
  Ben je een energiecoöperatie of vereniging van eigenaars (VvE)? En wil je hernieuwbare (duurzame) elektriciteit uit zonne-energie, windenergie of waterkracht opwekken? Vraag dan subsidie aan met de Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE).
  www.rvo.nl/subsidies-financiering/sce

Financiering

 • Energiefonds Overijssel
  Energiefonds Overijssel biedt financieringsoplossingen voor duurzame energieprojecten en heeft sinds 2012 meer dan 300 miljoen euro geïnvesteerd in energiebesparing, hernieuwbare energie en technologische innovatie. Het financieringsteam kan door haar ruime ervaring en groot netwerk van experts helpen bij het vinden van de optimale financieringsoplossing voor uw onderneming of project. Financieringsinstrumenten zijn participaties, (achtergestelde) leningen en garanties of een combinatie hiervan. Leningen en garanties beginnen vanaf € 1.000.000, voor zonneprojecten kan dit vanaf € 500.000, mits deze te dupliceren zijn, en participaties kunnen vanaf € 100.000. Daarnaast heeft het fonds een aantal specifieke financieringsinstrumenten, zoals bijvoorbeeld de LEI-F voor lokale energie-initiatieven.

  Wil je kijken welke financieringsvorm bij jouw situatie past, kijk dan voor meer informatie op www.energiefondsoverijssel.nl/financieringsvormen.

Altijd op de hoogte!

Voor meer informatie kun je contact opnemen via: 038 – 499 82 19 of nieuweenergie@overijssel.nl.