Home Zon Ieder dak een zonnedak

Zonnepanelen op je (bedrijfs)dak?

Zonnepanelen, je ziet ze steeds vaker op bedrijfsdaken en woningen. Investeren in zonnepanelen verdient zich namelijk terug en is goed voor mens en milieu. Door zelf groene stroom te produceren, verminder je de CO2-uitstoot en draag je bij aan een schonere toekomst.   

Ieder dak in Overijssel een zonnedak! 

In Overijssel hebben we de ambitie om in 2050 CO2-neutraal te zijn. In 2030 willen we 3,3 TWh aan duurzame energie opwekken. Ruim 40% daarvan moet met zonne-energie worden gerealiseerd. Jouw onderneming kan bijdragen aan dit goede doel door je dakoppervlak te gaan benutten of beschikbaar te stellen voor zonnepanelen.  

Alle uitdagingen in beeld met ons Versnellingsteam 

Zon op dak realiseren is van zo’n groot belang: het Versnellingsteam kan jou helpen om je eigen opwek te gaan realiseren. Het Versnellingsteam Zon op Dak bestaat uit een team van onafhankelijke experts en gaat op zoek naar een oplossing die het beste is voor jouw onderneming. Deze service wordt aangeboden door de provincie Overijssel en het is gratis en onafhankelijk. De adviseurs behandelen vragen zoals: Hoe kom jij aan zonnepanelen op je dak? Wat zijn interessante opties om het te financieren? Is je dak constructief geschikt? En wat is de terugverdientijd?   

Na de hulp van het versnellingsteam weet je onder welke voorwaarden je een zonnedak kunt realiseren en helpt het onafhankelijke advies je om vervolgstappen te zetten.  Mouwen opstropen en aan de slag. 

Mogelijkheden bij Netcongestie

Ook in geval van netcongestie kun je met het versnellingsteam op zoek naar oplossingen voor jouw bedrijf. De ervaring leert dat met een goede analyse van het stroomgebruik nog steeds hele mooie zonnedaken gerealiseerd kunnen worden met een terugverdientijd van 4 tot 8 jaar. Zeker als de opgewekte energie direct gebruikt kan worden in je eigen bedrijf. Het elektrificeren van je wagenpark kan hier bijvoorbeeld bij helpen. De opties om met netcongestie om te gaan zijn bij ons bekend.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een intakegesprek

Mail met Marcella van Harn of bel ons: 085 – 487 4660

Direct een online intake inplannen? Dat kan via deze agenda.

 

Wij zijn er voor:

  • Ondernemers
  • Met bedrijfsdaken vanaf ca. 100 m2

Wij helpen bij:

  • De businesscase + gelijktijdigheidsanalyse
  • Vergunning en verplichtingen
  • Beoordeling bij netaansluiting
  • Omgaan met netcongestie en terug levering
  • Financiering
  • Offertes vergelijken
  • Beoordelen verzekering
  • Processtappen (waaronder begeleiding bij aanbesteding)

Dit verwerken wij in een zonnedakrapport.

Financiering

Wij zijn altijd op de hoogte van het actuele aanbod aan subsidies en financieringen. Op landelijk niveau liggen er kansen, maar zeker ook lokaal in de gemeentes van Overijssel. Dat aanbod wisselt voortdurend, maar wij praten je graag bij.

Aanvullende blauwdrukken

Er spelen mogelijk nog andere randzaken die verduurzaming in de weg staan, zoals een dakconstructie die misschien nog niet toereikend is. Met onze blauwdrukken worden oplossingen aangereikt.

Andere mogelijkheden voor zonne-energie

Bekijk ook de mogelijkheden voor Solar Parking of Zon op de gevel.

Projecten

Bekijk meer
Projectkenmerken
Locatie
Haaksbergen
Opleverdatum
2024

Tribelt –1,5 MW

Naar aanleiding van een brief is samenwerking met de gemeente Haaksbergen een afspraak ingepland. Er is/was nog geen sprake van netcongestie, dus het was nog mogelijk om terug te leveren. Wij hebben transportcapaciteit gereserveerd van 1 MW en voornemens om 1,5 MW te gaan realiseren. De realisatie wordt onderdeel van een grotere besluitvorming om te gaan verduurzamen. Voor de verenfabriek is een potentiestudie uitgevoerd en meerdere businesscases uitgewerkt. Een aanbesteding van 1,5 MW is verstuurd en realisatie vindt eind dit jaar plaats. 

Bekijk meer
Projectkenmerken
Locatie
Enschede
Opleverdatum
2024

Wesseler en Olde Booijink – 0,3 MW

SDE beschikking was verlopen (na verlenging) en Enexis moest de aansluiting verzwaren. Door onze hulp is de aansluiting afgelopen jaar gerealiseerd en de zonnepanelen zijn ook geplaatst. 

 

 

 

 

Bekijk meer
Projectkenmerken
Locatie
Nijverdal
Opdrachtgever
Elementenbouw
Opleverdatum
2019

Elementenbouw Nijverdal: Remco Klein Koerkamp

Elementenbouw Nijverdal heeft vorig jaar haar gehele pand verduurzaamd. Naast isolatie betrof dit tevens een lucht-waterwarmtepomp voor de verwarming van het pand. Om elektriciteit op te wekken hebben ze gekozen voor zonnepanelen. Aangezien ze een kleinverbruikersaansluiting (< 3 x 80 ampère) hebben kunnen zij gebruik maken van de salderingsregeling. Hierdoor wekken ze dus net zo veel op als zij gebruiken.

De heer Klein Koerkamp: “Deze maatregelen hebben er voor gezorgd dat we een zeer comfortabel binnenklimaat hebben gekregen en ook nog eens energieneutraal zijn. Kortom, goed voor mens en voor de portemonnee.