Home Zon

Werkvloer Zon

Binnen de werkvloer Zon houden wij ons bezig met een aantal projecten. De belangrijkste drie zijn zon op dak, zon op de gevel en solar parking. In 2023 willen wij 30MW zonne-energie gerealiseerd hebben. Dit staat gelijk aan de stroomvoorziening van 20.000 huishoudens.

 

Zon op dak

Zonnepanelen, je ziet ze steeds vaker op daken van bedrijven en woningen. Investeren in zonnepanelen verdient zich namelijk terug en is goed voor mens en milieu. Maar hoe organiseer je dat voor je bedrijfsdak? En wat is de beste manier? Deze pagina van Nieuwe Energie Overijssel adviseert je op een onafhankelijke manier over de te ondernemen stappen voor zonnepanelen op je dak. De ambitie? Ieder dak in Overijssel een zonnedak!

 

Solar parking

Bij zonnepanelen denk je waarschijnlijk eerst aan zonnepanelen op daken en velden. Maar het is ook mogelijk om zonnepanelen op een parkeerterrein te plaatsen door het bouwen van een carport. Met een solar carport wordt de schaarse buitenruimte benut voor zowel parkeren als energieopwekking en eventueel het duurzaam opladen van elektrische auto’s.

Bij het realiseren van een solar carport komen veel vragen op je af. Is elk parkeerterrein geschikt voor een solar carport? Welke stappen moet ik ondernemen om een solar carport te bouwen? Wat kost een solar carport? Deze pagina van Nieuwe Energie Overijssel informeert je op een onafhankelijke manier om van solar parking-initiatief naar realisatie te komen.

 

Zon op de gevel

Zonnepanelen op gevels zijn een duurzame investering voor bedrijven die hun energiekosten willen verlagen en bij willen dragen aan een duurzamere toekomst. Deze panelen, geïnstalleerd op bijvoorbeeld een gevel van je bedrijfspand, maken gebruik van zonne-energie om stroom op te wekken. Is het ook voor jouw pand een logische optie? En wat is het rendement? Bekijk deze pagina voor zon op de gevel met voorbeeldprojectenveelgestelde vragen en voor- en nadelen.

 

Altijd op de hoogte!

Voor meer informatie kun je contact opnemen via: 038 – 499 82 19 of nieuweenergie@overijssel.nl.