Home Zon

Werkvloer Zon

Binnen de werkvloer Zon houden wij ons bezig met een aantal projecten. De belangrijkste twee zijn Zon op dak en Solar parking. In 2023 willen wij 60MW zon op dak en boven parkeerplaatsen gerealiseerd hebben. Dit staat gelijk aan de stroomvoorziening van 40.000 huishoudens.

 

Zon op dak

Zonnepanelen, je ziet ze steeds vaker op daken van bedrijven en woningen. Investeren in zonnepanelen verdient zich namelijk terug en is goed voor mens en milieu. Maar hoe organiseer je dat voor je bedrijfsdak? En wat is de beste manier? Deze website van Nieuwe Energie Overijssel adviseert je op een onafhankelijke manier over de te ondernemen stappen voor zonnepanelen op je dak. De ambitie? Ieder dak in Overijssel een zonnedak!

 

Solar parking

Bij zonnepanelen denk je waarschijnlijk eerst aan zonnepanelen op daken en velden. Het is ook mogelijk om zonnepanelen op een parkeerterrein te plaatsen door het bouwen van een carport. Met een solar carport wordt de schaarse buitenruimte benut voor zowel parkeren als energieopwekking en eventueel het duurzaam opladen van elektrische auto’s.

Bij het realiseren van een solar carport komen veel vragen op je af. Is elk parkeerterrein geschikt voor een solar carport? Welke stappen moet ik ondernemen om een solar carport te bouwen? Wat kost een solar carport? Deze website van Nieuwe Energie Overijssel informeert je op een onafhankelijke manier om van solar parking initiatief naar realisatie te komen.

 

Partners van werkvloer Zon

  • Provincie Overijssel
  • Sweco