Home Ontzorgingsprogramma MKB

Als ondernemer werk je iedere dag aan de doelstellingen van je bedrijf. Verduurzamen en energie besparen staan misschien niet bovenaan je ‘to do’ lijstje, maar weet je dat je hiermee op een relatief makkelijke en snelle manier je kosten aanzienlijk kunt verlagen? En je draagt bij aan een beter klimaat!

Wil je verduurzamen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of kun je hierbij wat hulp gebruiken? Het Ontzorgingsprogramma MKB van de provincie Overijssel helpt je met advies en het zetten van de juiste stappen.

Bespaar op pand en proces

Ondernemers met 1 tot 50 fte in dienst en een maximale omzet van 10 miljoen euro per jaar kunnen deelnemen. Het Ontzorgingsprogramma MKB biedt ondersteuning op maat om te komen tot een plan om je bedrijfspand en/of -proces te verduurzamen. Een team van onafhankelijke adviseurs helpt bij:
– het inzichtelijk maken van mogelijke maatregelen aan de hand van een energiescan;
– het opstellen van een plan van aanpak: welke stappen ga je wanneer zetten en wat is het beoogde effect;
– de financieringsmogelijkheden, inclusief hulp bij het aanvragen van subsidie(s);
– het vinden van een uitvoerende partij en het beoordelen van de offertes.

De investering

Als deelnemer van het Ontzorgingsprogramma MKB krijg je gratis onafhankelijk advies en begeleiding van een deskundige om je bedrijf te verduurzamen. De energiescan en het budget voor het uitvoeren van de maatregelen vallen niet binnen het programma. De kosten van de energiescan kun je mogelijk deels terugkrijgen via de subsidie Energiebesparende maatregelen, ook wel ‘de geld terug actie’. En er zijn andere aantrekkelijke subsidiemogelijkheden, financieringsvormen en leningen. Zoals de MKB Duurzaamheidslening en een lening of participatie bij Energiefonds Overijssel. Jouw adviseur kan je hier alles over vertellen.

Aan de slag!

Als je je aanmeldt voor het programma, neemt de adviseur telefonisch contact met je op om kennis te maken en bespreken we je ambities en de mogelijkheden binnen ons programma. Daarna gaan we aan de slag. Jij bent in de lead en wij staan je bij met gratis en onafhankelijk advies. Stap voor stap helpen we je naar een duurzaam bedrijf dat klaar is voor de toekomst.

Bekijk onderstaande afbeelding in het groot

Kun je onze hulp gebruiken? Meld je aan!

Een bedrijf runnen vergt al je aandacht. Laat ons je helpen om werk te maken van het verduurzamen van je pand en je processen. Verlaag je energiekosten en draag bij aan een beter klimaat! Meld je aan bij het Ontzorgingsprogramma MKB van de provincie Overijssel via: MKBontzorgingsprogramma@overijssel.nl.

Bekijk hier de flyer van het Ontzorgingsprogramma MKB

Landelijke subsidie tot mei 2027

Om de klimaatdoelstellingen te halen stellen Europese en Nederlandse beleidskaders steeds strengere eisen aan energie- en gebouwprestaties. Veel kleine mkb’ers missen de kennis en capaciteit om hierop in te spelen en hun bedrijfsproces en bedrijfspand te verduurzamen. Met het Ontzorgingsprogramma Verduurzaming MKB bieden het ministerie van BZK en EZK de mogelijkheid aan mkb’ers om hier snel mee aan de slag te gaan. Landelijk is er tot 1 mei 2027 ruim 23 miljoen euro beschikbaar voor een ontzorgingsprogramma voor mkb’ers. Iedere provincie biedt een eigen ontzorgingsprogramma aan. De provincie Overijssel kan 400 ondernemers helpen. Daarnaast is ruim 22 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de verduurzaming van bedrijventerreinen. Overijssel biedt een apart programma aan voor bedrijventerreinen. Lees meer over de landelijke opgave.

Contact Ontzorgingsprogramma MKB

Deelnemen aan het Ontzorgingsprogramma MKB? Neem contact op.

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Heb je nu al een specifieke hulpvraag? Stel hem hier.