Home Zon Ieder dak een zonnedak

Zonnepanelen op je (bedrijfs)dak?

Zonnepanelen, je ziet ze steeds vaker op het dak van bedrijven en woningen. Investeren in zonnepanelen verdient zich namelijk terug en is goed voor mens en milieu. Door zelf groene stroom te produceren, verminder je de CO2-uitstoot en draag je bij aan een schonere toekomst. Een zonnedak kan ook financieel voordelig zijn, omdat je bespaart op je energierekening en eventueel zelfs geld kunt verdienen door terug te leveren aan het elektriciteitsnet.

Maar hoe organiseer je dat voor je bedrijfsdak? En wat is de beste manier? Deze pagina adviseert je op een onafhankelijke manier over de te ondernemen stappen voor zonnepanelen op je dak.

We hebben verschillende hulpmiddelen verzameld, waaronder veelgestelde vragen, voorbeeldberekeningen, een stappenplan, blauwdrukken, maatschappelijke tender en financieringsopties. Als je hulp nodig hebt bij alle stappen om jouw zonnedak te realiseren, kun je terecht bij het onafhankelijke versnellingsteam. Daarnaast kun je op de website van onze partner Zonnedakje controleren of jouw dak geschikt is en wat de mogelijke opbrengsten zijn. Tot slot tonen de dashboards Zon op Dak de realisatie en het potentieel voor zonne-energie op daken in de provincie Overijssel, de twee RES-regio’s (Twente en West-Overijssel), gemeenten en bedrijventerreinen.

De ambitie? Ieder dak in Overijssel een zonnedak!

Andere mogelijkheden voor zonne-energie
Bekijk ook de mogelijkheden voor Solar Parking of Zon op de gevel.

Projecten

Bekijk meer
Projectkenmerken
Locatie
Nijverdal
Opdrachtgever
Elementenbouw
Opleverdatum
2019

Elementenbouw Nijverdal: Remco Klein Koerkamp

Elementenbouw Nijverdal heeft vorig jaar haar gehele pand verduurzaamd. Naast isolatie betrof dit tevens een lucht-waterwarmtepomp voor de verwarming van het pand. Om elektriciteit op te wekken hebben ze gekozen voor zonnepanelen. Aangezien ze een kleinverbruikersaansluiting (< 3 x 80 ampère) hebben kunnen zij gebruik maken van de salderingsregeling. Hierdoor wekken ze dus net zo veel op als zij gebruiken.

De heer Klein Koerkamp: “Deze maatregelen hebben er voor gezorgd dat we een zeer comfortabel binnenklimaat hebben gekregen en ook nog eens energieneutraal zijn. Kortom, goed voor mens en voor de portemonnee.