Home Actueel Hoeveel energie kun jij besparen?

12 oktober 2021

Hoeveel energie kun jij besparen?

Hoeveel energie verbruikt jouw bedrijf? En kan dat minder? Nu de gasprijzen zo explosief stijgen, is het extra de moeite waard om te weten hoeveel je verbruikt en of je kunt besparen. Heb jij al eens een energiescan laten uitvoeren om te bepalen wat je (op korte termijn) kunt doen om energie te besparen? Nu is het moment om werk te maken van energie. De overheid biedt subsidies hiervoor.

 

Subsidie voor energiebesparende maatregelen

De Geld Terug Actie van de provincie Overijssel maakt het nemen van energiebesparende maatregelen nog aantrekkelijker. Met deze subsidie krijgen bedrijven, maar ook verenigingen en stichtingen, tot € 2.500,- subsidie op de maatregelen die uit energieadvies volgen. In 2021 is het maximale budget van de regeling extra hoog. Lees meer informatie over deze regeling.

Subsidie voor energieadvies

Vanaf 1 oktober 2021 kunnen mkb’ers subsidie aanvragen voor het inschakelen van een energieadviseur en voor ondersteuning bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen.  De subsidie Verduurzaming MKB bedraagt maximaal € 2.500,- per bedrijfspand. Bedrijven die een relatief laag energieverbruik hebben (verbruik < 50.000 kWh elektriciteit en <25.000 m3 aardgas) en niet onder de Energiebesparingsplicht vallen, komen in aanmerking. Meer weten? Bekijk meer informatie en de actuele voorwaarden op de website van RVO.

Investeren in energiebesparende maatregelen is altijd de moeite waard. Maar nu is het heel actueel. Vaak kunnen kleine aanpassingen je gasverbruik al verminderen en je dus meteen geld opleveren. Wat je niet verbruikt, hoef je ook niet te betalen!