Hulp bij de energietransitie in de Gebouwde Omgeving
Het Expertiseteam Gebouwde Omgeving helpt gemeenten bij de energietransitie van de gebouwde omgeving. Naast ondersteuning op de gebiedsgerichte aanpak, helpen we ook bij de individuele aanpak en de aanpak van utiliteitsbouw. Met een brede expertise en diversiteit aan werkvormen zijn we er voor elke gemeente, onafhankelijk van de fase waarin hij zich bevindt of de aard van het vraagstuk.
Door het delen van kennis en ervaring, het bieden van overzicht in alles wat speelt in de warmtetransitie en het opzetten en aanjagen van (gemeente overstijgende) projecten, helpen we gemeenten stappen zetten in de energietransitie in de Gebouwde Omgeving. Onze activiteiten zijn grotendeels vraag gestuurd: we zoeken continu naar actuele vraagstukken in Overijssel.
Je kunt bij ons terecht voor het volgen van thematische kennissessies of praktijkgerichte werksessies, voor korte of langer lopende adviestrajecten en voor praktische tools en leerproducten. Het leren van projecten en ervaringen uit de praktijk staat centraal. Meer weten? Neem contact op: expertiseteamgo@overijssel.nl.
Bekijk onderstaande afbeelding in het groot

Onze diensten
Om gemeenten te ondersteunen bij de energietransitie van de gebouwde omgeving, bieden we verschillende diensten aan:
Het team
Het expertiseteam bestaat uit een compact kernteam en een flexibele schil van experts op afroep. Het kernteam bestaat uit vijf mensen. Twee daarvan zijn aanspreekpunt: Nick Bijlsma voor de regio West Overijssel en Martijn van Lier voor de regio Twente. Daarnaast heeft elk inhoudelijk thema binnen het programma een expert en aanspreekpunt. Dit is Martijn van Lier voor de gebiedsgerichte aanpak, Max Kosten voor de individuele aanpak en Anne-Marije Scheffe voor de aanpak utiliteit. Marlijne ten Houte de Lange is de leercoördinator, zodat de activiteiten van het Expertiseteam optimaal landen bij de gemeenten.
De flexibele schil bestaat uit externe partners met diepgaande ervaring op het gebied van kwetsbare doelgroepen, juridische vraagstukken, participatie en community.