Home Kennisplein Werkplaats Twente || 14 mrt 2024 | ConnectU Campus

Werkplaats Twente || 14 mrt 2024 | ConnectU Campus

Sta jij voor een opgave in de energietransitie? Bezoek dan de Werkplaats en ga aan de slag met jouw uitdaging.

Op de Werkplaats komen kennis, ervaring en inspiratie inzake de energietransitie bij elkaar. Benut dit netwerk en ga aan de slag. Doe actief mee in een sessie. Samen kom je verder en zet jij de eerste en de volgende stap met jouw project. Wil je weten wat we gaan doen? Meld je dan aan via onderstaande link. Je ontvangt dan vrijblijvend het programma. Tot snel in de werkplaats!


Project buurtwarmtenetten- wie doet er mee?
 

Werk je voor een gemeente of energiecoöperatie en is jouw gemeente geïnteresseerd om te leren over buurtwarmtenetten? En denk en doe je graag mee voor de ontwikkeling van kennis hierover? 

In deze actieve sessie worden de deelnemers uitgenodigd vanuit hun praktijkervaring mee te denken met een projectvoorstel dat momenteel wordt ontwikkeld voor over dit onderwerp, en om belangstelling aan te geven voor een mogelijke rol in het project. 

Momenteel ontwikkelt Saxion met een aantal gemeenten, energiecoöperaties een projectvoorstel voor praktijkgedreven onderzoek waarin de vragen centraal staan: Wat zijn de voor-en nadelen van buurtwarmtenetten en de mogelijkheid om zulke kleinschalige netten te koppelen in een hoofdnet? Biedt het een meerwaarde voor de bereidheid van bewoners om aan te sluiten door samenwerking tussen gemeenten, lokale initiatieven en energiecoöperaties?  

Er is nog ruimte voor enkele gemeenten en energiecoöperaties die in een rol van ‘reflectie en feedback’ willen deelnemen in het project. 

Met: Annemarije Kooijman, Saxion


Masterclass Wereld van ‘B’  –  NPRES
 

We staan voor een uitdaging om de energievoorziening van vandaag volgens de principes van morgen vorm te geven. 

In de Masterclasses Wereld van ‘B’ voor RES-regio’s komen twee tijdlijnen samen. We besteden aandacht hoe we in het heden aan een toekomstig energiesysteem kunnen werken met oplossingen voor netcongestie. 

We zoeken naar manieren om slimmer te prioriteren en efficiënter gebruik van het net te maken. Doel is om zoveel mogelijk nieuw aanbod van duurzame energie te kunnen faciliteren. 

Met: Ineke Nijhuis

 

Vernieuwing DBL Energieloket-website

Duurzaam Bouwloket werkt aan de vernieuwing van hun website. In de werkplaatsbijeenkomst willen we iedereen, die beleidsmatig of vanuit communicatie actief betrokken is bij het actueel houden van het gemeentelijke E-loket, bijpraten over de voortgang.  Dus ben je benieuwd welke keuzemogelijkheden er komen, welke voordelen de nieuwe website je straks beidt en hoe de overstap van informeren naar activeren vorm wordt gegeven? En wil je weten wat de overgang naar de nieuwe website aan inzet van de gemeenten gaat vragen? Kom dan naar de werkplaatssessie op 21 maart (13.00 uur Olst). 

Met: Roel de Groot (DBL) en Greet Ruitenberg

 

Energieloket Twente

Kennisdeling uitvoering SPUK’s via Energieloket 

Met: Michael Breit

 

Toetsen leidende principes energievisie Overijssel 

Tijdens de werksessies in Twente en West-Overijssel in februari spraken we over belangrijke principes voor de provinciale energievisie. Momenteel werken we deze uit en vullen we ze aan, bv. op basis van landelijke kaders en de provinciale omgevingsvisie. Tijdens deze werksessie gaan we de opbrengst van februari verrijken. De sessie is bedoeld voor gemeenten, netbeheerders én diverse maatschappelijke organisaties. Meld je aan door een mail te sturen naar m.oudeegbrink@overijssel.nl  

Met: Mart Oude Egbrink

 

Waar en wanneer

Iedere tweede donderdag van de maand is de werkplaats in Twente

ConnectU (Universiteitsgebouw)
Ariënsplein 1
Enschede 

Iedere derde donderdag van de maand is de werkplaats in West-Overijssel 

Holstohus
Jan Schamhartstraat 5
Olst

 

Aanmeldlink werkplaats

Via deze link krijg je de uitnodigingen in je agenda met informatie over het programma van de werkplaats. Aanmelden is niet nodig, je kan gewoon binnenlopen.

  • Link naar de werkplaats in West-Overijssel
  • Link naar de werkplaats in Twente

Dit is wat we doen