Home Kennisplein Lunchen met Nieuwe Energie

Lunchen met Nieuwe Energie

Het Supportteam van Nieuwe Energie Overijssel wil iedereen die bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie inspireren en ondersteunen. Op de tweede woensdag van de maand( voor deze keer bij uitzondering de derde) gaan we “Lunchen met Nieuwe Energie”. Hiermee verbinden we bedrijven, instellingen en kennis met elkaar op diverse actuele thema’s en leggen we de basis om innovatie sneller, beter en breder te laten groeien in Overijssel.

Versnellen van de renovatieopgave: hoe dan?

Op 14 september gaan we lunchen met Lianda Sjerps-Koomen, manager business development bij Rc Panels.  Dit innovatieve tech bouwbedrijf werkt, met diverse partners uit binnen- en buitenland, aan slimme oplossingen voor de verduurzamingsopgave zoals de Energiesprong en INDU-ZERO. Daarnaast is ze als partner betrokken bij een nieuw landelijk initiatief tegen energiearmoede. Tijdens deze lunchsessie neemt Lianda ons mee in de laatste ontwikkelingen omtrent ‘slim bouwen’.

We staan voor een gigantische uitdaging. Uiterlijk 2050 moeten alle Nederlandse woningen volledig energieneutraal zijn. En in 2030 minimaal 450.000 bestaande woningcorporatiewoningen aardgasvrij. Een grote uitdaging! Om deze doelstellingen te halen moeten er zo’n 100.000 woningen per jaar worden aangepakt. Elke dag dat we dat tempo nog niet halen, zorgt voor een nog hogere snelheid erna.  En dat terwijl we nu al een tekort aan vaklieden hebben. Met de huidige wijze van renoveren gaat ons het niet lukken om de renovatieopgave te behalen. Hoe dan wel? De opgave vraagt om anders te kijken, innovatieve oplossingen en vergaande procesinnovatie en product-eigenschappen. In de vorige eeuw gingen we in tien jaar tijd van paardenkoets naar auto, recenter voegden fototoestel, telefoon en walkman zich samen tot de smartphone. Zoiets kan nu ook in de (ver)bouwsector. Automatisering, industrialisatie en slim samenwerken zijn hierbij de sleutelwoorden, maar hoe werkt dat dan?

Het Supportteam Energie-innovatie helpt je verder!

Overijsselse ondernemers, overheden en andere organisaties die eigenaar of partner (willen) zijn van initiatieven die bijdragen aan het versnellen van de energietransitie: het Supportteam helpt jullie door innovaties op het gebied van duurzame opwek, opslag, besparing, distributie en management van energie van alle kanten goed te bekijken!

Kijk voor meer info op onze themapagina!