Home Kennisplein Leerlab Wijk DNA: Verbeter je aanpak door af te stemmen op het DNA van wijken en dorpen

Leerlab Wijk DNA: Verbeter je aanpak door af te stemmen op het DNA van wijken en dorpen

Herken je dit? Als gemeente besteed je veel tijd en energie aan het ontwikkelen van een zo ‘rijk’ mogelijke aanpak om bewoners te motiveren hun woningen te verduurzamen. En toch valt het bereik – erg – tegen. Slechts een handjevol bewoners verschijnt op bijeenkomsten zoals energiecafés, of slechts een klein deel van de huishoudens met energiearmoede reageert op het aanbod van een coach of fikser. Vaak ligt de oorzaak in de te geringe ‘doordringingskracht’ van je communicatie, of in onvoldoende aansluiting tussen wat je te bieden hebt en waar bewoners echt mee bezig zijn.
Wat gaan we doen?
In het leerlab Wijk DNA leer je hoe je inzicht krijgt in de eigenheid van wijken en dorpen: de onderwerpen die er spelen, de sociale structuren, of de humor die men heeft. Dit zijn stuk voor stuk kansen om de ‘doordringingskracht’ en effectiviteit van je aanpak aanzienlijk te vergroten. Je rond het leerlab af met een ‘getweakte’ aanpak die nauwkeurig is afgestemd op de behoeften en kenmerken van de wijken en dorpen in jouw gemeente. Dit zal resulteren in een grotere betrokkenheid van bewoners en een effectievere uitvoering van verduurzamingsinitiatieven.
Geïnteresseerd? Het leerlab bestaat uit 3 sessies, waarin je samen met collega-gemeenten leert hoe je eigen aanpak sterk verbeterd kan worden.
Data en locatie
  • 22 april van 13.00 tot 15.30, Stichting Voor Elkaar Zwolle, Meeuwenlaan 6, 8011 BZ Zwolle. Kom je met de auto? Parkeren kan op het parkeerterrein: onder het gebouw door rijden, de slagboom gaat dan vanzelf open. Voor het uitrijden krijg je een code.
  • 27 mei van 13.00 tot 15.30, locatie in Deventer.
  • 1 juli van 09.00 – 12.00, locatie in Deventer.
De eerste twee sessies zullen op verschillende locaties plaatsvinden, die rouleren onder de deelnemende gemeenten. Als deelnemer zal je mogelijk eenmaal een sessie hosten.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar: expertiseteamgo@overijssel.nl.