Home Kennisplein Lunchen met Nieuwe Energie: Energiezuinige woningen met FIXbrigades (8 nov)

Lunchen met Nieuwe Energie: Energiezuinige woningen met FIXbrigades (8 nov)

Het Supportteam van Nieuwe Energie Overijssel wil iedereen die bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie inspireren en ondersteunen. Op de tweede woensdag van de maand gaan we “Lunchen met Nieuwe Energie”. Hiermee verbinden we bedrijven, instellingen en kennis met elkaar op diverse actuele thema’s en leggen we de basis om innovatie sneller, beter en breder te laten groeien in Overijssel.

Energiezuinige woningen door FIXbrigades

Op woensdag 8 november zal Nevin Özütok, samen met haar collega Bas Ruis van FIXbrigade vertellen hoe een FIXbrigade bijdraagt aan de strijd tegen de klimaatcrisis.

Waarom actie ondernemen?
Verduurzaming van huizen is essentieel voor de samenleving, de klimaatdoelen en  lagere energiekosten. Helaas ervaren inwoners vaak moeilijkheden bij het verduurzamen van hun huis. Energiecoaching, gedragstips of alleen het afleveren van energiebesparende producten is vaak niet genoeg.

Wat doet een FIXbrigade? 

Tijdens de lunch zullen Nevin & Bas uitleggen waarom het ondersteunen van bewoners bij het verduurzamen van hun woning van groot belang is, en hoe een FIXbrigade hierbij kan helpen. Een FIXbrigade zorgt dat FIXers, die weten wat ze moeten doen, bij mensen thuis langsgaan. Gezamenlijk bepalen de FIXers met de bewoner welke maatregelen er genomen moeten worden, om deze vervolgens kosteloos te installeren.

Een veelzijdige oplossing?

Naast het aanpakken van de klimaatcrisis, draagt een FIXbrigade op andere manieren bij, zoals het creëren van passende banen, het bestrijden van armoede, het bevorderen van goede gezondheid en het bijdragen aan de techniektransitie. Nevin & Bas zullen je hier alles over vertellen!

PROGRAMMA

12.00: Welkom door Tess Ruiterkamp, coördinator Supportteam
12.10: Nevin & Bas: Energiezuinige woningen door FIXbrigades
12:40: Vragen en discussie
13.00: Einde

Het Supportteam Energie-innovatie helpt je verder!

Overijsselse ondernemers, overheden en andere organisaties die eigenaar of partner (willen) zijn van initiatieven die bijdragen aan het versnellen van de energietransitie: het Supportteam helpt jullie door innovaties op het gebied van duurzame opwek, opslag, besparing, distributie en management van energie van alle kanten goed te bekijken!

Kijk voor meer info op onze themapagina!