Home Kennisplein Biogasscan berekent online de haalbaarheid van een biovergister

28 januari 2020

Biogasscan berekent online de haalbaarheid van een biovergister

Bent je benieuwd of een biovergistingsinstallatie binnen uw bedrijf past? Om inzicht te krijgen in uw situatie en de haalbaarheid kunt u kosteloos gebruik maken van de Biogasscan. CCS Energie-advies biedt u twee biogasscans: een voor grootschalige biogasinstallaties (>25.000 ton/jaar) en een voor boerderijschaalinstallaties.

Biogasscan

Met de juiste Biogasscan, berekend u eenvoudig online de haalbaarheid van een biovergister in uw specifieke bedrijfssituatie. De resultaten van de scan zijn onder andere de investering, de opbrengsten en de kosten van de biogasinstallatie voor de scenario’s warmte, WKK en groengas.

Geïnteresseerd, hoe nu verder?

Heeft u na een positieve uitkomst interesse in uw eigen biovergister of heeft u al concrete plannen? De consultants van CCS Energie-advies zijn gespecialiseerd in het implementeren van vergistingsinstallaties in de bedrijfsvoering van uw onderneming, het aanvragen van subsidies en alle benodigde vergunningen.

De Biogasscan geeft je een eerste indicatie. Mochten de uitkomsten negatief zijn, dan betekent dat niet dat een vergistingsinstallatie niet rendabel is. Onze consultant kan zich verdiepen in uw specifieke situatie en hiervoor mogelijke oplossingen aandragen om toch tot een positieve uitkomst te komen. Lees hier hoe deze boer het aangepakt heeft en energieproducent is geworden.

Nieuwe energie Overijssel

Het programma Nieuwe energie Overijssel heeft als doelstelling om in 2023 ruim 10 PJ aan energie uit biomassa te produceren. Vergistingsinstallaties dragen in hoge mate bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot, door het ontstaan van biogas. Kalverhouder Bert Folkert produceert dagelijks 30 m3 groen gas van de mest van de kalveren. De opbrengst draagt bij aan de duurzame warmtevoorziening van het nabijgelegen dorp. Het plan is om honderd installaties te bouwen in Overijssel en daarmee 3.000 m3 aardgas te vervangen met duurzaam biogas.