Schoolbesturen en bouwers staan voor de opgave om scholen weer toekomstbestendig en fris te maken. Tot op de dag van vandaag worden het binnenklimaat en de energielekken in de meeste scholen bekritiseerd door media en onderzoeksbureaus. 80% van het vastgoed is toe aan een complete make-over en renovatie, omdat ze een veel te hoog CO2-gehalte hebben.

Niet alleen de woningbouw krijgt de komende tijd een impuls. In de utiliteitsbouw zien we in 10.000 onderwijsgebouwen een belangrijke vastgoedgroep om onder handen te nemen. Een uitdaging voor schoolbesturen is om de core business te combineren met een duurzaamheidsstrategie. Het is aan de bouw- en vastgoedsector om de besturen te adviseren, te ontzorgen en lange termijn samenwerkingen te realiseren, bijvoorbeeld in de vorm van energieprestatiecontracten.

Over het seminar

6 november vanaf 9.00 uur vindt in Nijmegen het Seminar Scholen plaats. Judith Siebring, projectleider Duurzame Scholen van de provincie Overijssel is één van de hoofdsprekers. Zij deelt haar kennis en ervaringen op het gebied van processen, financiering en lessons learned bij het verduurzamen van schoolgebouwen in Overijssel.

Bent u werkzaam in de onderwijssector, bij een gemeente of werkt u als adviseur of architect in de provincie Overijssel? Neem dan contact op via e-mailadres J.Siebring@overijssel.nl voor een kortingscode om deze bijeenkomst gratis bij te kunnen wonen.

Nieuwe Energie Overijssel Netwerk

Stimuleren van Nieuwe Energie middels matchmaking.

Meld je aan