Home Nationaal Warmtecongres 2020

DE ROUTE NAAR 2030

Nieuwe Energie Overijssel werkt aan praktische oplossingen om warmte in goede banen te leiden. Het Warmtecongres 2020 stond daarom ook in het teken van het zetten van de volgende stap in de warmtetransitie.

E-book

Voor deelnemers en voor wie het heeft gemist, is er nu het E-book: een samenvatting van alle activiteiten met de opbrengsten per onderdeel kort beschreven. Een must voor de deelnemer en een ideaal overzicht van degene die er niet bij kon zijn. Download het nu!

Twentse warmteprojecten centraal in het Nationaal Warmtecongres 2020

Nieuwe Energie Overijssel is in 2020/21 de official host van het jaarlijkse Nationaal Warmtecongres en werkte samen met Euroforum aan de online versie van het congres dat is uitgebreid met een complete Warmte Kennis- en Netwerk Tour tot medio 2021. Tijdens de congresdag op 26 november en de sessies en workshops vormen de warmteprojecten uit de regio Twente dit jaar het voorbeeld voor de warmtetransitie.

Programma

Tijdens het congres op donderdag 26 november waren er keynotes speeches en diverse interactieve workshops te volgen. Ook in de Warmteweken in december waren er en in maart zijn er tal van digitale activiteiten over de warmtetransitie. Vanwege de coronamaatregelen is het volledige congrespakket digitaal te volgen via livestreams en interactieve sessies. Een greep uit de sessies zijn:

  • Introductie door de Overijsselse gedeputeerde Energie Tijs de Bree
  • Keynotes speeches van Diederik Samsom, Esther Pijs en Sanne Akkerboom,
  • Virtuele werksessies over facetten van de Warmtewet geleid door Marleen Volkers en Dicky van Keulen van Nieuwe Energie Overijssel

Lees hier het complete programma

Warmteweken december

Ook tijdens de Warmteweken van 3 tot en met 17 december waren er tal van online workshops te volgen. Bijvoorbeeld over:

  • Regionaal samenwerken aan de warmtetransitie; onzin of bittere noodzaak?
  • Warmtenet Twente: slagkracht door ketensamenwerking
  • Aquathermie: delen van kennis en leren van elkaar
  • Ondergrondse warmteopslag
  • Warmteleiding: Grolsch bijna van het gas af met warmte Twence

Overzicht van alle interactieve workshops tijdens de Warmteweken

Doe mee!

Na aanmelding kun je jouw persoonlijke programma samenstellen. Je kunt ook gemakkelijk één op één contact leggen met andere professionals via de Grip-app, de netwerk-tool van het Nationaal Warmte Congres. Behalve het programma, vind je daar ook een overzicht van alle deelnemers. Elkaar berichten sturen of een afspraak maken om samen verder van gedachten te wisselen is heel eenvoudig.

Aanmelden

Warmtetransitie in Overijssel

Overijssel werkt hard aan de warmtetransitie. De sprintsessies om gemeenten te helpen bij het opstellen van hun transitievisies warmte, waren succesvol en hebben landelijk navolging gekregen. Tevens heeft de provincie Overijssel onlangs een speciaal stimuleringsprogramma voor warmtenetten ingevoerd om de ontwikkeling van warmtenetprojecten nog beter te kunnen ondersteunen. Ook kennen we in de steden een aantal uitdagende projecten waarvan de ervaringen op de voet worden gevolgd, zoals het project Slim Warmtenet Zandweerd in Deventer en het Twekkelerveld Aardgasvrij in Enschede. Het Expertiseteam Gebouwde Omgeving van Nieuwe Energie Overijssel is daarbij een belangrijke schakel voor warmtetransitie in Overijssel.

Twentse projecten ontvangen Award Warmtenetten

Traditiegetrouw heeft Greenvis tijdens het Nationaal Warmtecongres de Awards Warmtenetten  uitgereikt. Het Warmtenet Enschede ontving de award in de categorie Duurzaamste Warmtenet en Warmtenet Hengelo was verkozen tot het Meest Innovatieve Warmtenet.

Talkshow Warmte aan Tafel 29 oktober

In de aanloop naar het Warmtecongres was gedeputeerde Tijs de Bree op 29 oktober één van de gasten in de talkshow Warmte aan Tafel. Tijdens deze talkshow in Nieuwspoort in Den Haag spraken belangrijke stakeholders over de vraagstukken en uitdagingen van de warmtetransitie. Naast overheidsbestuurders en experts uit het bedrijfsleven waren ook een aantal Tweede Kamerleden aanwezig. Heb je de uitzending gemist? Hier kun je de talkshow Warmte aan Tafel onder leiding van Donatello Piras nog eens bekijken.

Partners