Home Actueel Heb jij vernieuwende oplossingen voor de energietransitie?

Heb jij vernieuwende oplossingen voor de energietransitie?

Startup in Residence: Energie-Innovaties gevraagd!

Een energieneutraal Overijssel in 2050, dat is onze ambitie! Daarom zoeken we vernieuwende oplossingen om woningen te verduurzamen, voorzieningen toekomstbestendig te maken en energie op te slaan. Met het programma Startup in Residence ontwikkelen we deze oplossingen samen met ondernemers.

Met Startup in Residence zoeken we innovatieve producten en diensten die echt aansluiten bij de vraag van de gebruikers. Hiervoor werken provincie Overijssel, Nieuwe Energie Overijssel, de gemeenten Zwolle en Hardenberg en de woningcorporaties deltaWonen en Welbions samen rond het thema energie.

De marktuitvraag is gepubliceerd en kun je hier vinden.

Voorstel met goede ideeën

Ondernemers, groot en klein, met goede ideeën kunnen tot 30 september 2020 een voorstel indienen. We selecteren twintig innovaties om mee aan de slag te gaan. Deze partijen krijgen een ontwikkelbudget van 25.000 euro om hun product of dienst verder te brengen. Met trainingen, gesprekken en locatiebezoeken kijken we bij elkaar in de keuken om zo te zorgen dat de innovatie zo goed mogelijk aansluit bij de vraag. Vervolgens testen de deelnemers de oplossing in de praktijk. Werkt het en is het een goede oplossing voor ons vraagstuk? Dan kunnen we het inkopen.

Meer weten? Kijk op www.overijssel.nl/startupinresidence

Naast deze mooie kans voor het versnellen van energie-innovaties via de Startup in Residence, biedt Nieuwe Energie Overijssel ook hulp aan via het Startteam. Nieuwsgierig wat het voor jou kan betekenen? Klik dan hier!