Home Kennisplein Werkplaats Twente – 14 april

Werkplaats Twente – 14 april

Werksessie “Warmtenetten in publiek eigendom” 

Minister Jetten heeft besloten dat alle warmtenetten in publiek eigendom moeten komen. Hoe en wat moet nog allemaal uitgewerkt worden. Welke vragen roept deze richting bij jullie op? Wat zien jullie als de grootste uitdaging? In deze korte sessie delen we onze vragen met elkaar, zodat we deze in kunnen brengen in het vervolgproces dat nu door EZK wordt opgestart. 

Werksessie “Provinciale regierol energie-infrastructuur” 

Na de algemene werksessie over de energie-infrastructuur in maart gaan we in deze werksessie verder in op de voorgenomen regierol van de provincie. Aan de hand van een aantal dilemma’s verkennen we de nieuwe regierol. Moet ieder energieproject straks worden besproken en geprioriteerd? Gaat het ruimtelijk beleid worden beïnvloed door de energie-infrastructuur? Waar is de gemeente het meest mee geholpen? Deze vragen komen aan bod in deze sessie. 

Energiearmoede 

Tijdens de werksessie energiearmoede in Twente (14 april) en West-Overijssel (21 april) wisselden gemeenten kennis en ervaringen uit over de aanpak van energiearmoede. Gemeente Deventer nam ons mee in hun aanpak. Dank aan Pamela van den Berg en Marleen Kools van de gemeente Deventer voor hun bijdrage. Zie bijgevoegd de hun presentatie. We bekijken of we de door Deventer gepresenteerde heatmap ook voor de andere Overijsselse gemeenten beschikbaar kan maken. We zullen binnenkort ook een nieuwe uitwisseling-sessie organiseren. Houd hiervoor de werkplaats agenda in de gaten. Als je nog tips of vragen hebt voor de volgende sessie houden we ons ook aanbevolen. Als je naar aanleiding van vanmorgen of anderszins nog vragen hebt over het thema of de aanpak van energie-armoede, schroom vooral niet om met ons contact op te nemen. Dan kunnen we samen bekijken hoe we jullie hiermee verder kunnen helpen.