Home Kennisplein Werkplaats Twente 13 januari

Werkplaats Twente 13 januari

Tijdens deze Werkplaats zijn twee sessies op uitnodiging (oranje) en één voor iedereen toegankelijk (blauw)

Energiearmoede

Op de werkplaats van januari spraken gemeenten en woningcorporaties over de uitdagingen in de aanpak van energiearmoede. Hoe bereik je de doelgroep? Hoe geef je samenwerking vorm tussen het energiebeleid en het sociale domein? Wat is de rol van de woningcorporatie? Hier vind je links naar handige documenten en websites. Wordt vervolgd in de werkplaats van februari!

CES

Op 13 januari zijn in Twente en op 20 januari in West Overijssel een aantal gemeenten bijgepraat over de ontwikkelingen in het verduurzamen van de industrie. Om te kunnen verduurzamen is voor veel bedrijven de infrastructuur een bottleneck. Om daarin te voorzien zijn de grote bedrijven van de provincie benaderd om zich te melden bij het 6e cluster. Dit 6e cluster bestaat ​uit de verspreide industrie in Nederland en naast de vijf hele grote industrieclusters (Noordzeelkanaal, Chemelot, Moerdijk, Eemshaven en Zeeland). In  het 6e cluster worden alle verduurzamingsplannen van de verspreide industrie samengevoegd en op basis daarvan wordt bepaald welke energie infra er aangelegd moet worden voor bedrijven of welke andere maatregelen er nodig zijn. De Cluster Energie Strategie van dit 6e cluster is bijna klaar.

We hebben besproken of we alle bedrijven wel in beeld hebben (doet iedereen mee, die erin zou moeten: waarschijnlijk niet) en hoe we die gaan benaderen. Als provincie Overijssel zitten we er bovenop.