Home Kennisplein Werkplaats || 11 mei 2023 | Stadslab Almelo

Werkplaats || 11 mei 2023 | Stadslab Almelo

Timetable

Bekijk hier alvast het programma:

                               

HEB JIJ JE AL AANGEMELD?

Dat doe je hier!  (Let op: UITERLIJK 7 mei)

  MEER OVER DE SESSIES

  Energietransitie

  Stadslab:

  De energietransitie krachtig visualiseren (max. 15 deelnemers) Leer hoe je helder kunt communiceren met de kracht van visualisatie. Overzicht, inzicht en impact in één plaatje! Wil jij net als veel anderen jouw presentaties leuker en interactiever maken? Een boodschap helder overbrengen zonder dat jouw publiek vele pagina's tekst door hoeft te nemen? Ben je het zelf ook zo zat om naar saaie PowerPointpresentaties te kijken? Leer dan nu een nieuwe zakelijke taal. Net als schrijven is het eigenlijk heel eenvoudig. Met een paar basisvormen ben jij binnen no time in staat om mensen mee te nemen in jouw verhaal. In deze inspiratiesessie maak je kennis met de kracht van visualisatie en kom je erachter dat iedereen kan tekenen.

  Design thinking

  Grote Zaal:

  Design thinking: Innoveer vanuit de wereld van de inwoner! (max. 30 deelnemers) Je kent ze vast; van die producten of diensten die zo goed zijn dat je ze graag zelf had bedacht. En waarom is niemand er éérder op gekomen? Misschien komen ze voort uit 1 geniaal idee, maar de kans is groter dat ze het resultaat zijn van een goed doordacht denk- en ontwerpproces. Design Thinking is een aanpak waarmee innovatieve organisaties op een creatieve manier problemen oplossen en hun dienstverlening vernieuwen. De aanpak helpt om te denken vanuit klantwaarde en klantervaringen en helpt om bestaande kaders en aannames los te laten. Zo ontstaan frisse verbeteringen en baanbrekende oplossingen, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Design Thinking is niet alleen denken, maar vooral ook doen! In deze workshop reiken we je een aantal middelen aan waarmee je snel praktisch aan de slag kunt.

  Warmtetransitie

  Inrijgerij:

  Ontdek de uitdagingen van de warmtetransitie: Speel 'Het Dilemma van Thermos'! (max. 16 deelnemers) Ervaar de wereld van de warmtetransitie en speel mee met de uitdagende serious game 'Het Dilemma van Thermos'! Werk samen met diverse collega's uit de provincie Overijssel om het eiland Thermos aardgasvrij te maken en ontdek spelenderwijs de uitdagingen en belangen van de warmtetransitie. Gebruik je strategisch inzicht en creativiteit om de gebouwde omgeving te verduurzamen tijdens het spel, en pas de geleerde lessen toe in jouw dagelijkse praktijk. Deze game is ontwikkeld door het Servicepunt Duurzame Energie in de provincie Noord-Holland en zal dit jaar maar liefst 10 keer gespeeld worden in Overijssel. Op 11 mei speel je een verkorte versie van 1,5 uur en krijg je alvast een voorproefje van de game. Aan het einde van deze sessie kun je jouw gemeente aanmelden om de volledige game te spelen. Mis deze kans niet en speel mee!

  Bestuurlijke vernieuwing

  Workshopruimte 2:

  Actief aan de slag met bestuurlijke vernieuwing (max 10 deelnemers) De wereld om ons heen verandert steeds sneller. Zonder dat wij het doorhebben, gaan wij mee in deze veranderingen. Hoe kan je ervoor zorgen dat je hier bewuster mee omgaat? Tijdens deze werksessie ligt de focus op bestuurlijke vernieuwing; hoe ziet dit eruit, wat vraagt dit van jou in jouw werk? Wat is jouw rol als ‘publieke dienaar’ in de 21e eeuw? Eén ding is zeker: als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg!

  Routebeschrijving

  Navigatie-adres:

  Havennoordzijde nr 101, dit is het tankstation aan de doodlopende weg, vanaf hier is het doorrijden tot einde van de straat. Postadres: Kalverstraat 55 7602 DE Almelo Er is een parkeerplaats naast het Stadslab.