Home Kennisplein Webinar ‘Weerstand!

Webinar ‘Weerstand!

Uitnodiging webinar ‘Weerstand!’

Datum: Dinsdag 12 oktober 2021

Tijd: 15.00 – 16.00 uur

Hoe ga je om met weerstand van bewoners bij het aardgasvrij maken van hun wijk en hun woning? Dat is het onderwerp van het tweede webinar in een reeks van vijf over het thema participatie en communicatie van het Programma Aardgasvrije Wijken.

Wat zijn de oorzaken van de weerstand? Hoe ga je om met ‘het stille midden’ of notoire dwarsliggers?

In dit webinar bespreekt bestuurskundige Eva Wolf (docent en onderzoeker aan de Universiteit van Tilburg) de waarde van weerstand en de rol van conflict in besluitvormingsprocessen. Gedragsexpert Aranka Sinnema (onderzoeker Duwtje) legt uit waar weerstand vandaan komt, hoe dat werkt en geeft praktische tips en gedragsadviezen over hoe je het beste kunt omgaan met weerstand. Twee gemeenten delen hun praktijkervaringen en lessen. En uiteraard is er ruimte voor vragen en reacties van deelnemers.

We zijn benieuwd naar jullie ervaringen en vragen. Heb je een vraag voor de experts, een goed voorbeeld om te delen of iets anders dat je kwijt wilt over weerstand, laat het ons vooraf weten. Liefst met een telefoonfilmpje (vlog) van hooguit een minuut die we tijdens het webinar kunnen laten zien. Mailen kan uiteraard ook naar info@aardgasvrijewijken.nl. Deze ontvangen we graag uiterlijk 30 september.

Graag zien we je 12 oktober om onder leiding van Erik Peekel mee te denken en te praten, om inspiratie op te doen en je netwerk weer te ontmoeten! Je kunt je aanmelden via dit aanmeldformulier