Home Kennisplein Webinar Verduurzaming proceswarmte door toepassing bio-energie

Webinar Verduurzaming proceswarmte door toepassing bio-energie

Update inzet van bio-energie

Samenwerkingsverband Biogrondstoffen en duurzame Energie Oost Nederland (BEON) nodigt bedrijven in de industrie uit voor een webinar, waarin een update geven wordt over de inzet van bio-energie.

 

‘Biomassa in Balans’

Er is veel gebeurd de laatste tijd. Na het PBL-advies over de beschikbaarheid van biomassa, is in de zomer van dit jaar het SER-advies gepresenteerd over het duurzaamheidskader voor hoogwaardige inzet, getiteld ‘Biomassa in Balans’. In oktober heeft het kabinet het advies overgenomen en bevestigd aan de Tweede Kamer. In het nieuwe beleid wordt gepleit voor meervoudige inzet van biomassa, met focus op hoogwaardige toepassingen. Biomassa, of biogrondstoffen zoals het wordt genoemd, blijft inzetbaar voor energietoepassingen waar nog geen goede alternatieven bestaan. Hieronder vallen ook hoge temperatuurtoepassingen, zoals processtoom.

 

Webinar

Hoe dit precies zit, zal duidelijk worden gemaakt op donderdag 26 november, 16.00 uur tot  17.30 uur tijdens het webinar dat is onderdeel van het project ‘Verduurzaming proceswarmte door toepassing bio-energie’, oftewel Bio-stoom. Dit project wordt door BEON, samen met de NBKL en BTG, uitgevoerd in het kader van het programma Nieuwe Energie Overijssel.

 

Aanmelden

Wil je het webinar volgen? Stuur dan een e-mail naar: coordinator@stichtingbeon.nl, onder vermelding van uw naam, bedrijf, telefoonnummer en e-mailadres. Heb je concrete vragen, stuur ze dan ook mee. Na aanmelding ontvang je een bevestiging van deelname en de inloggegevens voor toegang tot het webinar. Voor meer informatie kun jeook bellen naar BEON, tel. 053-4861195 of op tel. 06-51121817.